Llarga vida a ‘la catedral’
Així seran els pròxims 90 anys de Boadas
La cocteleria celebra nou dècades de classicisme irredempt amb una festa
La cocteleria Boadas canvia de mans (tot i que no d’estil)
Cinc bars per provar els millors còctels del món
Boadas compleix 90 anys en plena forma. Tan en plena forma que els seus nous propietaris, Marc Álvarez, Simone Caporale (tots dos amos de Sips, elegida tercera millor cocteleria del món) i Álvaro Cueto, han decidit que continuï funcionant exactament igual com fins ara. El màxim que han fet els mesos que fa que estan al capdavant del mític local del carrer de Tallers és arreglar l’aire condicionat i canviar la instal·lació elèctrica. I quan toqui donar-li una mà de pintura, l’hi donaran. Res més.
Perquè una catedral, i Boadas és coneguda en el gremi com ‘la catedral’, no es toca. Seria un sacrilegi imperdonable. Per això la intenció d’Álvarez-Caporale-Cueto, més la de l’històric Jerónimo Vaquero (50 anys oficiant allà i encara propietari d’una petita part del negoci que els vendrà quan es jubili), és la de mantenir el llegat que va iniciar fa gairebé un segle el senyor (Miguel) Boadas, continuat per la seva filla María Dolores i, després de la seva mort, per Vaquero en els últims temps.
Festa de celebració
Per això no hi haurà nous còctels, ni còctels d’autor, ni «coses que arriben volant a les taules», segons Álvarez.
Una festa a l’Hotel Duquessa de Cardona aquest dijous (per qüestions òbvies d’espai) serà el tret de sortida de la dècada prèvia a la celebració del centenari de Boadas.
Un llibre de receptes per al centenari
Durant els pròxims 10 anys, la cocteleria anirà rebent ‘barmen’ d’Espanya i la resta del món per versionar els clàssics de l’establiment barceloní.
I el 2033, quan es compleixi un segle, trauran un llibre amb les receptes de sempre («d’aquelles elaborades amb els pocs recursos que hi havia, licors, destil·lats, algun suc d’alguna fruita concreta i poc més», recorda Álvarez) i les versions dels mixòlegs que hagin passat per allà.
«Un museu d’història»
Álvarez explica molt bé el perquè d’aquesta continuïtat: «La resposta és molt senzilla: no hem comprat una cocteleria, sinó un museu d’història, que va ser la primera de Barcelona i la segona d’Espanya». El temple al qual acudeixen fidels des de fa lustres, «on prenen el mateix còctel al mateix racó a la mateixa hora del mateix dia», i al qual entra gent de pas perquè «Boadas és un dels llocs on anar quan visites a Barcelona».
Notícies relacionadesTant uns com d’altres es rendeixen al classicisme irredempt d’una oferta líquida que supera els 300 combinats, «alguns de desconeguts, però boníssims», i que permeten que cada dia de l’any hi hagi un suggeriment diferent.
Així ha sigut durant 90 anys, així serà durant 90 anys més.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia