GASTRONOMIA

Cyril Vermuelen, d'El Celler de Can Roca, escollit millor sommelier de Catalunya 2025

Des del 2016, Vermeulen forma part de l’equip d'El Celler de Can Roca com a maître sommelier

Cyril Vermuelen, durant el certamen.

Cyril Vermuelen, durant el certamen. / DdG

1
Es llegeix en minuts
Redacció

Cyril Vermeulen, del restaurant El Celler de Can Roca de Girona, ha guanyat aquest dilluns el concurs al Millor Sommelier de Catalunya 2025, que ha organitzat l'Associació Catalana de Sommeliers (ACS) en el marc de la Barcelona Wine Week, que se celebra en el recinte de Fira de Barcelona.

Anna Casabona i Chus Brion s'han classificat en segona i tercera posició, respectivament, en un certamen que ha aglutinat fins a un total de deu sommeliers professionals. A més dels tres finalistes, els altres participants han estat Albert Señor (Restaurant Quirat), Christian Betoret (Mas de la sala), Enric Garcia (Els Casals de Sagàs), Enric Santisteban (Vinseum), Laia Vico (Viavi Vinoteca), Isabel Cruz (Museu del Vermut de Reus), i Marta Farré (Wine Palace); són els aspirants d’aquesta edició.

Els finalistes Cyril Vermeulen, Anna Casabona i Chus Brion. /

DdG
Notícies relacionades

Els participants han hagut de passar un examen escrit i un pràctic, que ha consistit en el tast comentat de tres begudes, dos vins i un tercer producte que havien d'identificar.

Cyril Vermuelen

És sommelier per l’Hotel Escola de Ter Duinen de Brujas (Bèlgica) i certificat per la Court of Masters Sommeliers de Londres. Des del 2016 forma part de l’equip d'El Celler de Can Roca com a maître sommelier. La seva experiència laboral es va iniciar a establiments belgues com Karmeliet, L’Air du Temps, Maquinze i Hostellerie Saint Nicolas. El 2022 va obtenir el Premi a l’Excel·lència Jove Sommelier Vereeniging Vlaamse Sommeliers VZW.