Ampolles de qualitat
Els millors vins catalans per començar l'any: 4 negres i 1 rosat
Seleccionem cinc referències que no et fallaran a la copa
Los mejores vinos catalanes para comenzar el año: 4 tintos y 1 rosado /
Per començar l'any amb el millor gust de boca, no hi ha res millor que un bon vi. I aquests cinc que et presentem a continuació ho són: quatre negres i un rosat amb ànima de negre elaborats a Catalunya. Salut!
Vino Vinya La Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva 2017 (Jean Leon). /
Vinya La Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva 2017 (Jean Leon)
Jean Leon presenta la collita 2017 del Vinya La Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva (DO Penedès), el vi insígnia del celler que s'elabora únicament aquells anys en què la collita és excepcional. La seva etiqueta reprodueix una obra de Gerard Sala i Rosselló, una de les figures clau de l'art d'avantguarda català. Certificat com a 'Vi de Finca Qualificada', és un vi ecològic de cabernet sauvignon envellit 24 mesos en bótes de roure francès, amb una posterior criança en ampolla d'un mínim de 3 anys. Destaca per la seva intensitat aromàtica. En boca, és voluptuós i concentrat, amb tanins rodons i una equilibrada acidesa, que el fa llarg i persistent. 47 €.
Vino 25 anys d'un somni (Clos Galena). /
25 anys d'un somni (Clos Galena)
Un vi que celebra els 25 anys de Clos Galena. Una edició limitada de 1.398 ampolles elaborades a partir del raïm de cinc de les parcel·les més especials del celler. Plantades en el característic sòl del Priorat, la pissarra, les vinyes de carinyena tenen al voltant de 80 anys, les de garnatxa, entre 45 i 60 anys, i les de syrah són més joves, amb uns 30 anys. En el cupatge d'aquest negre participen totes elles i s'afegeix un toc de cabernet sauvignon. Veremades i seleccionades a mà, els raïms de cada varietat es fermenten i maceren per separat abans d'ensamblar-les per a una criança de 12 mesos en bótes de roure francès. El resultat és un vi d'aromes complexos, on destaquen les fruites madures i les herbes de sotabosc mediterrani, acompanyades subtilment d'espècies dolces i balsàmics frescos. En boca resulta amable però persistent, amb volum i untuositat. Comença el seu recorregut de manera subtil i delicada per anar desenvolupant tot el seu caràcter complex, amb aquest aconseguit equilibri entre frescor i força tànica continguda. Singularment fresc i suau. 125 €.
Vino Vi Novell 2024 (Celler Masroig). /
Vi Novell 2024 (Celler Masroig)
La collita 2024 d'aquest emblemàtic vi del Celler Masroig (DO Montsant) llueix una etiqueta que ha sortit després del concurs que el celler organitza per trobar la imatge de l'ampolla; aquest any ha guanyat Anaïs Pont, dissenyadora gràfica i directora creativa, amb una proposta directa, festiva i irreverent. Una imatge que encaixa amb l'esperit d'aquesta elaboració, que celebra la primera collita i reivindica la festa i la tradició que envolten l'arribada del primer vi de l'any. Elaborat amb garnatxa i carinyena, és fresc, afruitat i molt expressiu. Amb un intens i brillant color robí, presenta aromes a fruita vermella, principalment cirera i maduixa, que es complementen amb notes làctiques. En boca, és fresc i suau, amb notes a llaminadures, vellutat i un postgust llarg. Pot acompanyar qualsevol menjar, però marida a la perfecció amb l'embotit i amb els productes de temporada tardoral, com bolets o carbassa. 7,80 €.
Vino Lost Vines Red Blend 2022 (Torres Icons). /
Lost Vines Red Blend 2022 (Torres Icons)
Un cupatge de varietats mediterrànies, sobretot garnatxa i carinyena, que ha realitzat una criança parcial de 6 mesos. De color cirera fosc, ofereix un aroma de fruits vermells amb un toc especiat de pebre negre. En boca és càlid i ferm, amb una fina acidesa i notes de vainilla i torrats del seu pas per bóta. En definitiva, un vi agradable i desenfadat. 4,85 €.
Vino Radix 2023 (Parés Baltà). /
Radix 2023 (Parès Baltà)
Aquest rosat monovarietal de syrah ecològic cultivat amb conceptes biodinàmics fuig de les modes perquè està concebut per a qui no es conforma amb el clàssic. Es tracta d'una microvinificació que només s'elabora en les millors collites i que compleix a la perfecció amb l'expressió de "ser un vi rosat amb ànima de negre". Ha fermentat en dipòsits d'acer inoxidable durant 5 setmanes. El resultat és un vi de color cirera intens. En nas és una explosió aromàtica amb multitud de fruites vermelles i negres entrellaçades entre si (cireres, prunes, maduixes... amb records a melmelada). L'entrada en boca potent, on es desenvolupen de nou els aromes de fruites vermelles i negres: ampli, carnós, saborós i amb una acidesa molt equilibrada. Té un final suau i agradable, de llarga persistència. 23 €.
- Una segona Casa Orsola a l'Eixample: Barcelona investiga la compra i buidatge d'una finca que va burlar el tanteig i retracte
- Apunt El mitjó de Mbappé
- Adéu al mite de les 8 hores: La ciència revela les hores de son per a una salut òptima
- Predicció meteorològica Una massa d’aire polar portarà fred, pluja i neu a Catalunya a partir de divendres
- L’Audiència de Girona avala els desallotjaments exprés
- Nou cicle republicà Els crítics d’ERC es reactiven per condicionar el nou full de ruta de Junqueras
- Possible corrupció La CUP demana a Antifrau que investigui l’exdirector de FGC per un presumpte delicte en l’adjudicació de contractes
- Paral·lel Barcelona inicia la rehabilitació de l’històric Teatre Arnau després d’anys d’abandonament
- Violència contra menors El primer any d’implantació del ‘model Barnahus’ gairebé triplica la detecció de maltractament sexual infantil a Catalunya
- Educació a Catalunya Un de cada tres docents catalans opta al pròxim concurs de trasllats, un sotrac que ja tensa els centres