GASTRONOMIA 'ANTIAGING'
Coca de sardines i cireres
Una recepta del xef Raül Balam (restaurant Moments de l'Hotel Madarin Oriental) i el doctor Manuel Sánchez (Clínica Planas)
Base cruixent per disfrutar del peix amb herbes i fruita
Coca de sardines i cireres. /
INGREDIENTS per a 4 racions
LES COQUES:
Disposar de làmines de pasta 'wonton'.
SALSA 'JURVERT':
(salsa catalana del segle XIV)
25 g de fulles de julivert.
0,3 gde fulles de marduix.
0,5 gde fulles de menta.
1 gd'all.
15 gde pa torrat (biscotes).
25 gd'avellanes torrades i pelades.
15 gde nous.
1 rovell d'ou cuit.
75 g d'oli d'oliva verge extra.
10 gde vinagre de xerès.
10 g de mel.
Sal i pebre.
LES SARDINES:
16 sardines.
La ratlladura de la pell de 1/2 llimona.
10 boles de pebre negre.
Sal i oli d'oliva verge extra.
20 cireres carnoses.
Brots fins de cibulet.
Germinats de 'shiso' verd i morat.
Sal grossa.
PREPARACIÓ
1.Per a la salsa:la nit anterior, barregem tots els ingredients menys les herbes fresques i els deixem marinar a la nevera. L'endemà, hi afegim les herbes, ho triturem amb un túrmix, afinem el punt de sal i pebre, i ho reservem a la nevera.
2. Per a les sardines: les polim de les fines espines i les tallem a filets. Els deixem al gust de sal durant 10 minuts. Els reservem a la nevera amb la ratlladura de la pell de llimona, les boles de pebre i els cobrim amb l'oli.
3. Per a les bases cruixents:unim amb una mica d'aigua dues làmines de pasta 'wonton'. (Les pressionem perquè s'uneixin pel contacte de la humitat de l'aigua). Les fregim en oli d'oliva a 170º fins que quedin daurades. Les assequem sobre paper de cuina. Les refredem i reservem en una caixa hermètica.
FINALITZACIÓ I PRESENTACIÓ
1.Estenem la salsa 'jurvert' sobre la base de coca cruixent.
2.A sobre hi col·loquem els filets de sardina (marcats només per la part de la carn en una paella antiadherent 10 segons).
3.Només falta repartir-hi per sobre les cireres sense el pinyol, el 'shiso', el cibulet i una mica de sal grossa.
Per a 1 ració aperitiu 'antiaging':
La làmina fregida per a la base de la coca:15 g.
La salsa sobre la coca:20 g.
Notícies relacionadesEls 8 filets de sardina:60 g.
El pes dels vegetals és inapreciable.
- Una segona Casa Orsola a l'Eixample: Barcelona investiga la compra i buidatge d'una finca que va burlar el tanteig i retracte
- Apunt El mitjó de Mbappé
- Adéu al mite de les 8 hores: La ciència revela les hores de son per a una salut òptima
- Predicció meteorològica Una massa d’aire polar portarà fred, pluja i neu a Catalunya a partir de divendres
- L’Audiència de Girona avala els desallotjaments exprés
- Nou cicle republicà Els crítics d’ERC es reactiven per condicionar el nou full de ruta de Junqueras
- Possible corrupció La CUP demana a Antifrau que investigui l’exdirector de FGC per un presumpte delicte en l’adjudicació de contractes
- Paral·lel Barcelona inicia la rehabilitació de l’històric Teatre Arnau després d’anys d’abandonament
- Violència contra menors El primer any d’implantació del ‘model Barnahus’ gairebé triplica la detecció de maltractament sexual infantil a Catalunya
- Educació a Catalunya Un de cada tres docents catalans opta al pròxim concurs de trasllats, un sotrac que ja tensa els centres