GASTRONOMIA
Dim sum vegetal
Tastets de cultura asiàtica per compartir
La xef ofereix la mateixa recepta del Sant Pau per fer a casa
35 peces
La massa
200 g d’aigua calenta.
120 g de fècula de blat.
60 g de fècula de tapioca.
4 g de cúrcuma.
10 g d’oli d’oliva.
Sal.
1. Barregeu tots els ingredients menys l’aigua.
2. Aneu-hi incorporant l’aigua a poc a poc i treballeu-ho amb les mans fins que quedi una massa homogènia. Afineu-ho de sal.
El Farciment
150 g de xiitake a la brunesa.
100 g de ceba tendra picada fina.
100 g d’espinacs (amb la tija) picats.
2 g d’all picat finament.
2 g de gingebre ratllat amb Microplane.
40 g de pinyons.
La pell de 1/2 llimona (ratllada amb Microplane).
4 gotes d’oli de sèsam.
Sal i pebre blanc.
1. Salteu la ceba tendra en una paella antiadherent gran, amb una mica d’oli, fins que quedi ben cuita. Incorporeu-hi el xiitake i seguiu el saltat a foc alt fins que quedi ben cuinat.
2. Afegiu-hi l’all, el gingebre i els pinyons. Salteu-ho tot junt només un minut. Afegiu-hi els espinacs i salteu-ho un minut més.
3. Al final, afegiu-hi l’oli de sèsam i la ratlladura de llimona, i afineu-ho de sal i pebre. Refredeu-ho i reserveu-ho.
Elaboració dels dim sum
1. Formeu boles de 10 g de massa i estireu-les finament sobre la taula amb ajuda d’un corró petit fins a aconseguir bases fines de 7 cm de diàmetre.
2. Col·loqueu al centre 10 g del farciment elaborat i fred i tanqueu-ho plegat en
forma de tulipa.
La salsa per sucar els dim sum
100 g de salsa de soja.
100 g d’aigua mineral.
3 g de cibulet picat finament.
Barregeu els ingredients i reserveu-ho.
Finalització i presentació
Notícies relacionades1. Feu els dim sum al vapor, en una vaporera tradicional o al forn de vapor durant 4 minuts.
2. Presenteu-los amb la salsa al gust del comensal.
- Melania Trump, la discreta primera dama
- Els consells de Maria José Valiente, psicòloga i col·laboradorada de SanaMent Sis eines per tornar a la normalitat després de les festes de Nadal
- Juan y Medio inaugura avui la sisena temporada de ‘Lo de Évole’
- Exuberant ball català a NY
- Milo J: aquí hi ha artista