GASTRONOMIA
Gall de Sant Pere i cactus
Una planta mediterrània per a un peix molt fi
Gall de Sant Pere i cactus /
LA SALSA DE CACTUS
100 g de cactus (mediterrani:
opuntia ficus). Peces molt tendres
pelades de punxes i escaldades.
20 g d’oli d’oliva.
50 g de porro.
10 g de xili verd (sense les venes
ni les llavors).
40 g d’espinacs (escaldats).
1. Sofregim el porro amb l’oli a
foc lent fins que estigui cuit
sense daurar-se. En l’últim
moment, hi afegim el xili verd
picat i ho sofregim 1 minut
més. Ho afinem de sal i pebre.
2. Triturem al túrmix el porro
sofregit amb el xili, el cactus
i els espinacs escaldats. Ho
colem i ho afinem de sal i
pebre.
EL 'CHUTNEY' DE FI
300 g de polpa neta de figa
de moro.
50 g de vinagre Forum.
30 g de sucre.
Mitja caiena.
1. Rentem les figues de
moro i les refreguem
entre elles perquè
desprenguin totes les
punxes. Les pelem i
tallem la polpa a trossos petits.
2. Barregem tots els
ingredients i els coem
durant 10 minuts a
foc mitjà. Ho passem
per un passapurés per
desestimar les llavors.
Ho afinem de sal i pebre,
ho deixem refredar i ho
reservem en biberó.
FINALITZACIÓ I PRESENTACIÓ
DISPOSEM DE: 8 filets de 180 g de
gall de Sant Pere, amb pell i sense
espines, i xerès sec.
1. Marquem el peix a la planxa pel
costat de la pell i el coem al forn
amanit amb xerès sec i oli de 2 a 3
minuts, depenent del gruix.
2. Escalfem el puré d’albergínia i
n’estenem una bona cullerada al
llarg del plat. Hi col·loquem a sobre
un tall tornejat de cactus calent i
prèviament marcat lleugerament
a la planxa.
3. A la part baixa del plat, estenem
una línia fina de salsa de cactus.
A la part superior, un punt gros de
chutney de figa de moro. Acabem
col·locant el peix a sobre la carn
Notícies relacionadesd’albergínia i hi tirem per sobre el
seu suc de cocció.
- Melania Trump, la discreta primera dama
- Els consells de Maria José Valiente, psicòloga i col·laboradorada de SanaMent Sis eines per tornar a la normalitat després de les festes de Nadal
- Juan y Medio inaugura avui la sisena temporada de ‘Lo de Évole’
- Exuberant ball català a NY
- Milo J: aquí hi ha artista