GASTRO
Bloody Mary de cullera
El tradicional còctel inspira un aperitiu amb tocs mediterranis
La xef ofereix la mateixa recepta del seu restaurant Sant Pau per realitzar a casa
Bloody Mary de cullera. /
Per a 10 vasos.
La vinagreta
150 g d’oli d’oliva.
15 g de vinagre de Mòdena.
Sal i pebre blanc.
Una mica de mostassa
en gra.
15 g de salsa Perrins.
30 gotes de salsa Tabasco.
Barregem els ingredients (abans d’afegir-hi el Tabasco, ¡agitem l’ampolla!).
Ho reservem.
Els daus de gelatina
125 g de vodka.
6 g de gelatina vegetal
en pols.
1. Barregem el vodka amb la gelatina i arrenquem el bull.
2. És molt important que la gelatina es refredi a temperatura ambient abans de reservar-la a la nevera per aconseguir una bellesa translúcida.
3. La reservem en un recipient adequat per poder-ne tallar daus de 0,7 x 0,7 cm.
Per al muntatge disposarem de:
800 g de tomàquet madur d’hivern (tomàquet de penjar). Quedaran 400 g de tomàquet ratllat i sense llavors. Ho barregem amb la meitat de la vinagreta
(en reservem l’altra meitat).
20 tomàquets cirera vermells tallats per la meitat.
Mig api molt tendre per utilitzar-ne les tiges i les fulles. Les tiges: pelades i tallades en palets de
3 cm. Les fulles: molt tendres
i blanques.
5 filets d’anxova de l’Escala en oli, tallats en barretes de 2,5 cm.
La ratlladura fina de mitja llimona.
Flor de sal de Mallorca.
Presentació
(Directament al got de servei)
1. Al fons de cada got, hi posem 2 cullerades
de tomàquet ratllat i amanit.
2. Hi col·loquem a sobre 4 meitats de tomàquets cirera.
3. Hi afegim 4 barretes d’anxova recolzades sobre els mitjos tomàquets.
4. Hi incorporem 5 daus de gelatina de vodka.
5. Col·loquem en diagonal 4 bastons d’api.
6. Amanim el conjunt amb la resta de la vinagreta.
7. Hi afegim una mica de ratlladura de llimona.
Notícies relacionades8. Col·loquem 3 fulles blanques d’api dretes.
9. Ho acabem amb un pessic de flor de sal.
- Melania Trump, la discreta primera dama
- Els consells de Maria José Valiente, psicòloga i col·laboradorada de SanaMent Sis eines per tornar a la normalitat després de les festes de Nadal
- Juan y Medio inaugura avui la sisena temporada de ‘Lo de Évole’
- Exuberant ball català a NY
- Milo J: aquí hi ha artista