GASTRONOMIA 'ANTIAGING'
Croqueta de faisana
Divertits contrastos per a un aperitiu clàssic
Una recepta del xef Raül Balam restaurant Moments de l'Hotel Madarin Oriental i el doctor Manuel Sánchez (Clínica Planas)
Croqueta de faisana. /
Per a 30 croquetes
COCCIÓ DE L'AU
1 faisana neta i a 1/4.
100 g de papada en dos trossos.
1 pastanaga i 1 ceba a trossos gruixuts.
2 tomàquets madurs petits i sencers+ 3 grans d’all amb pell.
100 g de xerès dolç.
500 g d’aigua mineral. Sal i pebre. Oli d’oliva.
1. Col·loquem en una safata de forn una mica fonda els talls de faisana, els de papada i la verdura. Ho salpebrem, ho amanim amb oli i ho rostim al forn a 180º durant 20 minuts. Ho ruixem amb el xerès, girem tots els ingredients i ho deixem rostir 10 minuts més al forn a 160º.
2. Hi afegim l’aigua mineral. Tapem la safata i continuem la cocció al forn a 150º durant 30 minuts més.
3. Desossem l’au i pelem els tomàquets i els alls. Ho piquem tot en una màquina de picar (forat gros). Ho barregem amb 100 g dels sucs de la cocció i ho reservem.
LES CROQUETES
500 g del producte cuinat i picat.
150 g de farina de blat.
100 g de farina de blat de moro (Maizena).
750 g de llet.
Sal, pebre blanc i nou moscada.
Per a l’arrebossat: farina, ou
batut i panco.
1. En una cassola ampla, hi barregem tots els ingredients de la llista i, sense parar de remenar sobre un foc mitjà, coem la pasta de les croquetes fins a observar que està feta. Ha de fer borbolls i quedar unida, llisa i brillant. Afinem el punt de sal i reservem la pasta protegida amb paper sulfuritzat per sobre.
2. Modelem les croquetes al gust,
les passem per farina, ou batut i panco i les reservem fins al moment de fregir-les.
SALSA DE MOSTASSA I PISTATXO
150 g de pistatxos.
50 g de mostassa de Dijon.
200 g d’aigua mineral.
Sal i pebre blanc.
Triturem els ingredients a la Thermomix fins a aconseguir un puré fi sense grumolls. Ho reservem també al biberó.
SALSA DE BLAT DE MORO
100 g de blat de moro dolç en conserva.
50 g d’oli d’oliva.
Sal i pebre blanc.
Caiena en pols.
Triturem els ingredients també a la Thermomix fins a aconseguir un puré fi i ho reservem al biberó.
PRESENTACIÓ
En un plat adequat per disfrutar de totes les elaboracions*, hi col·loquem la croqueta acabada
Notícies relacionadesde fregir en oli d’oliva a 170º.
* A més de les salses de blat de moro i de mostassa i pistatxo, la xef afegeix al plat agredolç de pinya. Podeu demanar la recepta a carme@ruscalleda.cat
- Melania Trump, la discreta primera dama
- Els consells de Maria José Valiente, psicòloga i col·laboradorada de SanaMent Sis eines per tornar a la normalitat després de les festes de Nadal
- Juan y Medio inaugura avui la sisena temporada de ‘Lo de Évole’
- Exuberant ball català a NY
- Milo J: aquí hi ha artista