DEL RESTAURANT A CASA
Rap, cítrics, col, cebetes i coriandre
Inspiracions de la cultura thai per a un peix de carn ferma
La xef ofereix la mateixa recepta del seu restaurant Sant Pau per realitzar a casa
Rap, cítrics, col, cebetes i coriandre. /
Per a 4 racions.
SALSA CÍTRICA
50 g de pastanaga.
100 g d’escalunyes.
20 g de vermut blanc sec.
50 g d’arròs bomba.
5 g de pasta de curri tailandès.
4 g de lemon grass.
2 g de gingebre ratllat.
1 g de pell de llimona ratllada.
1 g d’all.
700 g d’aigua.
2 g de coriandre.
2 g de menta.
1 g de fulla de llimona.
30 g de llet de coco.
15 g de suc de llimona.
25 g d’oli d’oliva.
Sal i pebre blanc.
1. Sofregim les escalunyes amb l’oli ben cuites, sense daurar. Hi afegim la pastanaga i continuem el sofregit 1 minut.
2. Hi afegim l’arròs, el curri, la pell i la fulla de llimona, el lemon grass, el gingebre i l’all, i ho sofregim 1 minut més amb una mica de sal. Hi afegim el vermut i ho deixem reduir.
3. Hi afegim l’aigua calenta i ho cuinem 20 minuts. Als últims 3 minuts, hi afegim les herbes, i ho triturem i colem.
4. Hi afegim la llet de coco i el suc de llimona, ho afinem de sal i pebre i ho reservem.
GELATINA DE CORIANDRE
10 g de fulles de coriandre escaldades.
10 g de fulles de julivert escaldades.
100 g d’aigua.
4 g de gelatina vegetal en pols.
Sal.
1. Triturem les fulles de julivert i coriandre amb l’aigua i la sal fins a obtenir una barreja homogènia.
2. Ho colem i hi afegim la gelatina vegetal. Fem que arrenqui el bull i ho repartim en una safata ben plana per disposar d’unes làmines fines de gelatina verda i saborosa.
CEBETES FÚCSIA
10 cebetes de platillo.
50 g de puré de gerd.
10 g de vinagre de xerès.
Sal i pebre blanc.
1. Disposem les cebetes a pètals i les escaldem 40 segons en aigua i sal.
2. Marinem 20 minuts els pètals escorreguts en la solució de gerds, vinagre, sal i pebre. Ho reservem..
SALSA DE COL
50 g de porro.
20 g d’oli.
200 g de col verda a la juliana.
300 g d’aigua mineral.
15 g d’espinacs escaldats.
Sal i pebre blanc.
1. Sofregim el porro amb l’oli fins a cuinar sense daurar.
2. Hi afegim la col verda i ho sofregim 2 minuts més. Hi incorporem l’aigua calenta i ho cuinem tot 5 minuts.
3. Ho triturem a la Thermomix amb els espinacs. Ho colem i ho afinem de sal i pebre. Ho reservem en un biberó.
FINALITZACIÓ I PRESENTACIÓ
DISPOSEM:
4 talls de rap de 150 g nets de pell i espines.
Germinat de coriandre.
Fulles de col tendres.
1. Marquem els talls de rap a la planxa amb una mica de sal i oli i acabem el punt de cocció al forn a 190º durant 3 minuts.
Notícies relacionades2. Al plat, hi dibuixem un cordó amb la salsa de col, hi col·loquem uns pètals de cebeta fúcsia amb els germinats de coriandre i servim el peix acabat de cuinar.
3. A sobre del rap hi afegim a una petita làmina de gelatina de coriandre i ho napem amb la salsa cítrica. Hi afegim una fulla de col tendra acabada de marcar a la planxa.
- Melania Trump, la discreta primera dama
- Els consells de Maria José Valiente, psicòloga i col·laboradorada de SanaMent Sis eines per tornar a la normalitat després de les festes de Nadal
- Juan y Medio inaugura avui la sisena temporada de ‘Lo de Évole’
- Exuberant ball català a NY
- Milo J: aquí hi ha artista