DEL RESTAURANT A CASA
Marula, xocolata, castanyes i taronja
El licor africà d'aquesta exòtica fruita convida a unes postres gastronòmiques
La xef ofereix la mateixa recepta del Sant Pau per realitzar a casa
{Ruscalleda} /
10 racions.
‘Mousse’ de manjari i castanyes
130 g de crema de castanya.
100 g de nata líquida.
50 g de xocolata Valrhona Manjari 64%.
200 g de nata semimuntada amb 20 g de sucre.
20 g de nata per fondre i barrejar amb 1,5 fulls de gelatina.
1. Fem arrencar el bull als
100 g de nata amb la crema de castanya. Ho apartem del foc i hi afegim la xocolata.
2. Amb la mescla a 45º, hi incorporem delicadament la nata semimuntada i la gelatina fosa amb la nata.
3. Omplim amb la mescla homogènia petits motllos amb forma de semiesfera i ho reservem a la nevera.
Crema de castanya
100 g de llet.
170 g de crema de castanya.
50 g de rovell d’ou pasteuritzat.
5 g de maizena.
125 g de mantega.
1. Escalfem la llet amb la crema de castanya. Hi afegim els rovells barrejats amb la maizena i, sense parar de remenar, treballem a foc lent la crema cinc minuts.
2. Ho apartem del foc, hi afegim la mantega a petits daus i ho triturem amb el túrmix. Ho colem i ho reservem en una mànega de pastisseria amb embocadura fina.
‘Streusel’ de cacau i pebre
125 g de farina.
20 g de cacau en pols.
140 g d’ametlla en pols.
140 g de sucre moreno.
2 g de sal.
2 g de bicarbonat.
140 g de mantega.
20 g de pebre negre mòlt.
1. Treballem la mantega amb el sucre moreno. Hi afegin la sal i el bicarbonat. Hi sumem el cacau en pols amb la farina i l’ametlla en pols. Formem un rul·lo i el guardem al congelador.
2. Ho estirem i ho enfornem 15 minuts a 165º. Un cop fred, ho trenquem com si fos sorra i hi incorporem
pebre negre.
‘Ganache’ de castanya, marula i guanaja lactée
50 g de nata.
10 g de mantega.
25 g de mel.
110 g de xocolata Valrhona Guanaja Lactée.
40 g de crema de castanya insípida.
30 g de licor de marula.
1. Bullim la nata amb la mantega, la crema de castanya i la mel.
2. Ho aboquem en tres cops sobre la xocolata picada treballant-ho amb l’espàtula per aconseguir la ganache.
3. Hi incorporem el licor de marula i aboquem la ganache sobre una safata.
PRESENTACIÓ
1. Col·loquem al plat la mousse de Manjari i castanyes i la napem amb la crema de castanyes a fines tires, com fideus.
Notícies relacionades2. Col·loquem la sorra de streusel de cacau i pebre, premsada i unida formant una peça de 3 cm de diàmetre.
3. Donem forma de bola a la ganache de castanya i marula, l’arrebossem amb pols de castanya i en col·loquem dues peces al plat.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia