GASTRONOMIA 'ANTIAGING'
Estrella de gel
Unes postres refrescants, picants i subtils, el colofó ideal per a qualsevol àpat
Una recepta del xef Raül Balam (Restaurant Moments de l'Hotel Mandarí Oriental i el doctor Manuel Sánchez (Clínica Planas)
Estrella de cel
10 racions.
L'espuma de coco
600 g de puré
de coco Boiron.
250 g d'aigua.
2 fulles de gelatina.
1 càrrega de gas
per a sifó.
1. Escalfar un quart del puré de coco i dissoldre en ell la gelatina hidratada.
2. Retirar del foc i mezclar amb la resta del puré de coco i l'aigua.
3. Colar i omplir el sifó amb la mezcla, carregar-lo i deixar-lo reposar 2 hores a la nevera.
Bizcocho de coco i pinya
185 g d'ous.
185 g de sucre.
150 g de polpa de pinya (usar la liquadora)
75 g de coco ratllat.
100 g de farina fluixa.
15 g de llevat Royal.
100 g de mantega.
Rom Havana blanc.
1. Muntar els ous amb el sucre. Afegir la polpa de pinya i el coco ratllat i després la farina i el llevat tamisat a poc a poc. Per últim, la mantega pomada.
2. En una safata de forn de 30cmx24cm, forrada en paper sulfuritzat, posar la massa. Fornejar a 190º uns 11 minuts.
3. Tallar el rectangle resultant fent una diagonal de vèrtex a vèrtex per a obtenir 2 triangles (necessitarem 30).
4. Emborratxar cada triangle amb rom Havana blanc, punxar amb un escuradents i ultracongelar.
El bany de llet
500 g de llet.
25 g de gelatina vegetal.
1. Arrencar a bull els dos ingredients i coure durant 20 segons. Amb la solució a 65º, banyar els triangles congelats i reservar-los a la nevera.
L'estrella de gel
225 g de coco ratllat.
90 g de sucre.
225 g de clara d'ou pasteuritzat.
1. Triturar tots els ingredients a la Thermomix fins a aconseguir una massa fina.
2. Estirar la massa amb una plantilla amb forma d'estrella de gel. Fornejar-la a 160º durant 2 minuts, aproximadament, fins que es desenganxament del motllo.
3. Acabar a 100º durant uns 90 minuts.
Gelat de menta picant
500 g de llet sencera.
50 g de llet en pols desnatada.
100 g de dextrosa.
20 g de sucre invertit.
15 g de menta fresca picada.
6 g d'estabilitzant per a cremosos.
1,5 g de caiena en pols.
1. Escalfar en un cassó la llet, la llet en pols, la dextrosa i el sucre invertit fins a 40º.
2. Afegir l'estabilitzant i la caiena en pols i escalfar fins a 85º. Reservar 8 hores en fred.
3. Triturar a la Thermomix afegint la menta fresca. Colar i turbinar el gelat.
Presentació
Disposar de poma àcida, oli d'oliva verge extra i flor de sal.
Notícies relacionades1. En el fons del plat col·locar 3 triangles de massapà banyats. Entre ells, posar 6 dauets de poma àcida.
2. Posar a sobre una bola de gelat de menta. Amanir amb un fil d'oli i flor de sal, cobrir amb l'espuma de coco i coronar amb l'estrella de gel.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia