DEL RESTAURANT A CASA
Escamarlans, coco, api i 'shiso'
Les influències de la cuina thai enriqueixen el marisc mediterrani
La xef ofereix la mateixa recepta del Sant Pau per realitzar a casa

Ruscalleda /
6 RACIONS (12 ESCAMARLANS)
La salsa dels caps
12 caps picats.
25g d’alls.
125g de tomàquet madur.
5g de julivert.
100g de xerès sec.
20g de pètals de tomàquet confitat.
Oli d’oliva.
Sal i pebre blanc.
1 litre d’aigua mineral
1. Reservem les cues pelades en fred.
2. Sofregim amb una mica d’oli els caps picats. Salpebrem, hi afegim tots els ingredients triturats i continuem el sofregit 5 minuts.
3. Hi afegim l’aigua mineral i ho deixem coure durant 15, ho colem i ho deixem reduir fins a una textura densa. Ho reservem en biberó en fred.
La salsa de ‘shiso’ verd
20g de fulles de shiso verd grans escaldades.
10g d’espinacs escaldats.
200g d’oli d’oliva verge extra.
60g d’ou pasteuritzat.
15g de suc de llimona.
Ratlladura de llimona.
Sal i pebre blanc.
1. Triturem les fulles de shiso i d’espinacs amb l’oli.
2. Les colem i muntem l’oli verd com una maionesa amb l’ou pasteuritzat i la llimona.
3. Salpebrem i reservem en biberó en fred.
Els nyoquis de coco
250g de puré de coco.
35g d’arròs bomba.
1/4 de litre d’aigua.
Sal i pebre.
1. Coem l’arròs amb l’aigua durant 25 minuts. L’escorrem i el triturem molt fi amb el puré de coco.
2. Salpebrem, omplim petits motllos de silicona i ultracongelem.
La pell dels nyoquis
1/2 litre d’aigua mineral.
25g de gelatina vegetal.
Sal i pebre blanc.
1. Fem arrencar el bull als ingredients i, amb la solució a 65º, apliquem un bany als nyoquis ultracongelats. Reservem a la nevera.
L’oli de llima
50g d’oli d’oliva verge extra.
La ratlladura molt fina d’una llima.
1. Barregem els ingredients i reservem.
Presentació
1. Estenem al fons del plat 2 cullerades de caldo d’api* a temperatura ambient.
2. Afegim al plat 4 nyoquis de coco+4 gotes de la salsa dels caps+4 gotes de la salsa de shiso.
3. Col·loquem les cues d’escamarlà acabades de marcar a la planxa i amanides amb oli de llima de sal.
Notícies relacionadesOpcional: Hi incorporem una fulla d’api i una de shiso fregides en tempura.
*Podeu demanar la recepta del caldo d’api a carme@ruscalleda.cat
- Sinistre aeri als EUA Moren cinc turistes espanyols al caure un helicòpter a Nova York
- Educació a Catalunya El curs escolar 2025-2026 a Catalunya començarà el 8 de setembre a primària i ESO i el 12 a Batxillerat i FP
- Sinistre La dona morta al riu Hudson junt amb els seus tres fills és Mercè Camprubí Montal, neta i besneta de presidents del Barça
- Sancionada una treballadora per fingir que era muda i cobrar durant 16 anys una pensió
- ACTUALITAT BLAUGRANA Laporta i el seu soci moldau activen "una mina d’or"
- Els economistes catalans demanen mirar d’evitar la guerra amb Trump
- El nou tauler global Illa lidera un front regional europeu per plantar cara als aranzels
- Wall Street suma guanys en una setmana turbulenta
- La UE preveu una caiguda del PIB de fins al 0,6% pels aranzels
- El nou tauler global La Xina obre amb Sánchez una nova etapa d’afinitat amb Europa davant de Trump