GASTRONOMIA 'ANTIAGING'
Minicoques inspirades en el xató
Una recepta del xef Raül Balam (restaurant Moments de l'Hotel Mandarin Oriental) i el doctor Manuel Sánchez (Clínica Planas)
La cultura popular dóna peu a un divertit i saborós aperitiu
dominical 670 seccion ruscalleda 150716192724 /
PER A 10 PECES
Les bases
10 llesques de pa integral d’1 cm de gruix.
Oli d’oliva verge extra i sal.
1. Amb l’ajuda d’un corró, aplanem les llesques de pa. Tallem circumferències de 10 cm de diàmetre i les untem amb oli d’oliva i sal.
2. Fornegem a 140º durant 15 minuts sobre motllos de cassoleta per donar-los forma. Reservem les bases cruixents.
La salsa
4 tomàquets rostits.
1 cabeça d’alls rostida.
2 nyores hidratades.
40 g d’ametlles torrades.
40 g d’avellanes torrades.
100 g d’oli d’oliva.
10 g de vinagre de xerès.
Sal i pebre.
1. Extraiem la polpa dels tomàquets, la cabeça d’alls i les nyores. Triturem tots els ingredients fins a aconseguir una salsa fina. Reservem.
Els rul·los de truita
2 ous.
Cibulet i julivert picat.
1. Fem dues truites planes i poc cuites, d’un ou cada una, amb el cibulet i el julivert picat.
2. Col·loquem cada truita sobre film de cuina per enrotllar-la sobre si mateixa i crear un rul·lo. Reservem.
Els talls de salsitxa
200 g de carn del coll de porc duroc picada.
1 orellana d’albercoc picada.
4 panses de Màlaga picades.
10 pistatxos picats.
Sal i pebre blanc.
1. Barregem tots els ingredients i creem salsitxes enrotllant la massa amb film de cuina.
2. Punxem les salsitxes i les coem al vapor a 100º durant 5 minuts. Reservem.
Finalització i presentació
5 filets d’anxova en salaó.
10 tomàquets cirera, pelats i marinats amb oli i sal.
50 pinyons torrats i amanits amb caiena en pols.
1 escarola friseur, cibulet i tatsoi.
20 olives d’Aragó sense pinyol.
20 olives sevillanes sense os.
1. Amanim generosament l’escarola amb la salsa i la repartim sobre les bases de pa torrat.
Notícies relacionades2. Escalfem al forn a 190º durant 1 minut els rul·los de truita a talls de 2 cm+la salsitxa a talls de 2cm+els tomàquets cirera marinats. Distribuïm sobre cada coca els tres productes calents.
3. Repartim els pinyons picants, les olives dels dos tipus, les anxoves a trossos, el cibulet, el tatsoi i uns punts de salsa. La coca està a punt.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia