DEL RESTAURANT A CASA

Copa de formatge Serrat Gros

Ametlles, peres i va venir s'alien en aquest joc gastronòmic per als amants del formatge

La xef ofereix la mateixa recepta del Sant Pau per realitzar en l'hogar

alluciadominical 684 seccion ruscalleda foto xavier gonza151026171727

alluciadominical 684 seccion ruscalleda foto xavier gonza151026171727

1
Es llegeix en minuts
Carme Ruscalleda
Carme Ruscalleda

Xef. Vicepresidente de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN).

ver +

Per a 10 racions

Les boletes de massapà

125 g d'ametlles en pols.

90 g de sucre.

50 ml d'aigua mineral.

100 g de formatge Serrat Gros ratllat gras.

1. Fem arrencar el bull a l’aigua amb el sucre. Hi afegim la pols d’ametlla i, a foc mitjà, sense parar de remenar, coem la barreja durant un minut.

2. Ho deixem refredar, i creem un rul·lo embolicat en paper sulfuritzat que ens facilitarà l’obtenció de les boles.

3. Just abans de servir les postres: arrodonim 20 peces i les arrebossem amb el formatge ratllat gruixut.

Els donats de pera al vi

300 ml de vi negre (garnatxa).

150 g de pera blanquilla a daus de 2x2cm (30 daus).

100 g de sucre.

Una mica de pebre negre mòlt.

Fulls de gelatina (els necessaris).

1. En un cassó fem arrencar el bull al vi i al sucre. Hi afegim els daus de pera i ho cuinem a foc lent 20 minuts.

2. Ho triturem fi i pesem el puré obtingut. Hidratem els fulls de gelatina i hi afegim un full per cada 100 grams de puré de pera tebi, i una mica de pebre negre.

3. Ho reservem en un recipient adequat perquè qualli i es pugui tallar a daus d’1x1 cm.

Les ametlles torrades i salades 

100 g d’ametlla palet.

oli d’oliva verge extra i sal.

1. Estenem les ametlles en una safata de forn, les amanim amb una mica d’oli i sal i les enfornem a 160º vuit minuts. Les deixem refredar i les reservem en un pot hermètic.

Els grills de pera al vi 

30 grills de pera.

400 ml de vi negre (garnatxa).

100 g de sucre.

La pell de mitja llimona.

Mig canonet de canyella.

1. Fem arrencar el bull al vi, el sucre, la llimona i la canyella i ho deixem cuinar cinc minuts. Ho deixem refredar, hi afegim els grills de pera i ho reservem a la nevera.

L'espuma de serrat gros

250 ml de llet de cabra.

125 g de formatge Serrat Gros ratllat.

1 full de gelatina hidratat.

1 g de sal.

Notícies relacionades

1. Desfem el full de gelatina en una part de la llet i ho triturem amb la resta d’ingredients. Ho colem fi i ho introduïm en un sifó amb una càrrega de gas especial per a sifó i ho reservem en fred.

Presentació

1. Com a la foto, en una bella copa repartim tres  grills de pera, dues boles de massapà arrebossades en formatge, tres daus de pera al vi i una culleradeta d’ametlles torrades amb sal. Acabem la copa amb l’espuma de formatge.