secret revelat
Com es fa el millor croissant d'Espanya
Toni Vera (Pastisseria Canal) ha guanyat el concurs Millor Croissant Artesà de Mantega. L'hem pressionat perquè ens reveli el seu secret
El croissant de la Pastisseria Canal s’elabora amb mantega i farina franceses ’top’.
Quan vas a parlar amb Toni Vera sobre la seva victòria en el concurs Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya, només vols que t'expliqui com el fa. I tastar-lo. Però aquest pastisser de 36 anys, que posa el seu talent al servei de la Pastisseria Canal (dos locals a Barcelona, a Calvet, 15, i Muntaner, 566), és gairebé un activista del croissant, que tant estima i tant li dol. «Se n'ha perdut l'essència i s'ha prostituït molt. ¡Si en venen fins i tot a les gasolineres!».
Quan tastes el seu, li dónes la raó al jurat que el va col·locar al davant de 41 croissants més, i promets a Vera que no tornaràs a trepitjar una gasolinera. T'agafen ganes d'anar a qualsevol establiment dels de debò, com el seu, amb el puny aixecat, reivindicant un croissant dels autèntics. I gastar-te 1,5 euros, el que costa la seva peça.
Toni Vera, de Pastisseria Canal.
Però, ¿com es fa el Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya del 2016? «Com sempre. Amb matèries de primera qualitat, com la mantega francesa amb denominació d'origen i farina de blat francesa. I amb processos d'elaboració llargs, amb fermentacions llargues, perquè el croissant sigui més cruixent, tingui un alveolat més irregular i la mantega es noti».
DOS DIES PER FER-LO
Triga dos dies a fer un croissant. «El primer es fa la massa mare, que reposa 24 hores, i el segon la pastem amb sucre, sal, farina...». Després la fan reposar a dos graus perquè els llevats actuïn lentament i la massa es vagi endurint amb el fred. «Quan la massa està tan freda -explica Vera-, comencem a fer els plecs, alternant capes de massa amb mantega freda, que es veuen quan està acabat i que conformen el fullat».
Després estiren la massa, la tallen en triangles i els enrotllen formant un croissant. Es deixa fermentar tres hores i mitja a 28 graus i després es posen al forn a 180 graus durant 20 minuts.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- El PPE mostra la seva "preocupació" per l’estat de dret a Espanya
- Feijóo i el risc de recolzar Mazón
- Sánchez lloa el socialisme de Page tot i les seves diferències
- Isabel Rodríguez: "Sense allotjaments turístics, l’augment de l’oferta contindrà els preus"
- Alexia salva el Barça de l’empat en l’últim minut a Bilbao