la recepta de la meva vida

Fricandó de vedella amb moixernons de Josep Maria Freixa

"La meva mare i la meva àvia feien molt aquest plat. Està molt arrelat a Catalunya però feia temps que estava oblidat als restaurants. Ara torna a estar en auge"

Josep Maria Freixa, del restaurant Freixa Tradició, ens explica la recepta del fricandó de vedella amb moixernons. / CHRISTIAN MORALES

1
Es llegeix en minuts
Josep Maria Freixa (Freixa Tradició)

INGREDIENTS

— 1 kg de llata de vedella tallada molt fina, com escalopins

— 200 g de moixernons frescos o secs

— 2 cebes de Figueres picades

— 2 tomàquets ratllats sense pell

— 1 copa de vi blanc

— 1 copa de brandi

— 1 ramet d’herbes amb farigola, llorer i julivert

— 100 g de farina

— Oli d’oliva

— Sal

— Pebre negre molt

— 1 l d’aigua o caldo de pollastre

— 80 g d’ametlles torrades

— 80 g d’avellanes

— 2 galetes maria


PREPARACIÓ

1.    Rentem els bolets frescos (si són secs els hem de posar en remull en aigua freda un parell d’hores). 

2.    Salpebrem els filets i els passem per la farina. Els fregim en oli d’oliva molt calent fins que estiguin daurats. Els posem en una cassola (si és de fang, millor) i els reservem.

3.    En una paella, fem un sofregit: fregim la ceba fins que estigui daurada, hi afegim el tomàquet i el vi blanc. Ho reservem.

4.    Escalfem la vedella, hi afegim el brandi i ho flamegem. Afegim a la cassola amb la vedella el sofregit que teníem reservat i el ramet d’herbes.

5.    Ho cuinem cinc minuts a foc mitjà. Hi afegim l’aigua i ho seguim cuinant 20 minuts més.

6.    Eixuguem bé els bolets i els afegim al guisat.

7.    En un morter o amb un túrmix, piquem la fruita seca i les galetes amb una mica de caldo del guisat i ho afegim a la cassola.

8.    Ho cuinem una hora a foc mitjà.


Notícies relacionades

OBSERVACIÓ

És millor cuinar aquest guisat un dia abans de menjar-lo, així que el deixem reposar 24 hores i l’endemà disfrutarem d’un plat excel•lent. 

Temes:

Cuiners