la recepta de la meva vida
Entrecot amb salsa bearnesa d'Alain Guiard
"Aquest plat em recorda la meva infància perquè la meva mare el preparava cada diumenge"
INGREDIENTS
-1,5 kg d’entrecot sense os
-12,5 cl de vi blanc
-150 g d’escalunya picada
-7,5 cl de vinagre de vi
-20 g de pebre mignonette
-5 g d’estragó sec
-50 g d’estragó fresc
-20 g de cerfull
-4 rovells d’ou
-75 g de mantega clarificada
-Vinagre de xerès
-Sal
-Pebre
-1 kg de patates
-1 l d’oli de gira-sol
-100 g de julivert
PREPARACIÓ
Salsa bearnesa:
1. Fem una reducció amb el vi blanc, el vinagre, la meitat del pebre, les tiges de l’estragó sec i l’escalunya.
2. Ho colem, recuperem la reducció i muntem una holandesa, és a dir, remenem amb unes barnilles els rovells d’ou al bany maria fins que estiguin cuits i esponjosos.
3. Ho seguim muntant i hi anem afegint la mantega clarificada temperada.
4. Hi afegim les fulles d’estragó i de cerfull picades i l’altra meitat del pebre mignonette.
5. Ho salpebrem i ho reservem.
Patates fregides i julivert:
1. Pelem i tallem les patates en rectangles d’un centímetre.
2. Escalfem l’oli i coem les patates. Les reservem.
3. Tornem a afegir les patates en una paella amb l’oli ben calent i les fregim.
4. Afegim les fulles de julivert a l’oli, en fregim unes quantes i les barregem amb les patates acabades de fer.
5. Ho salpebrem i ho servim.
Entrecot:
1. Temperem, salpebrem i cuinem la carn volta i volta en una planxa de ferro colat.
2. La servim.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- L’espionatge ucraïnès es fa fort en la seva lluita contra el Kremlin
- Illa se la juga amb el finançament singular i la gestió dels trens
- El Govern llança un pla per millorar la informació a Rodalies en dos anys
- El futur és un invent d’Elon Musk