la recepta de la meva vida
La sarsuela de Víctor Quintillà
És un plat que menjàvem molt a casa i que ara faig sempre per Nadal per a la família. M'encanta i per això l'he recuperat al restaurant. No hi ha gaire gent que el faci.
INGREDIENTS
— 1 calamar de 250 g
— 4 gambes
— 4 escamarlans
— 8 cloïsses
— 8 musclos
— 8 talls de peix de roca de 60 g cada un
— 2 cebes de Figueres
— 4 grans d’all
— 4 tomàquets madurs
— 8 tomàquets madurs ratllats
— 1 cabeça d’alls
— 120 g d’ametlles
— 2 nyores
— ¿ manat de julivert
— ¿ got de brandi
PREPARACIÓ
Per a la picada:
1. Escalivem al forn quatre tomàquets madurs i l’all.
2. Torrem les ametlles.
3. Posem en remull la nyora i li traiem la polpa.
4. Fregim el julivert.
5. Ho triturem tot i hi afegim l’oli amb què s’ha fregit el julivert.
Per a la sarsuela:
1. Netegem el calamar i filetegem el peix. Guardem les espines per a una altra elaboració.
2. Marquem el peix i el calamar en una cassola amb oli ben calent i ho reservem.
3. Marquem també les gambes i els escamarlans.
4. Fem un sofregit amb all i ceba picada. Quan estigui ben sofregit, hi afegim vuit tomàquets ratllats i ho deixem sofregir una altra vegada. Ho flamegem amb brandi.
5. Hi introduïm el peix, el calamar, les cloïsses, els musclos, les gambes, els escamarlans i la picada i ho coem durant tres minuts. Si fa falta, hi afegim una mica de fumet.
Notícies relacionadesFINALITZACIÓ I PRESENTACIÓ
1. Ho emplatem amb tots els ingredients i hi col·loquem la salsa pel damunt.
- Recomanacions «Dinar de 10»: els elogis al millor restaurant de Cornellà de Llobregat, segons Tripadvisor
- Mil anys d’aniversari Montserrat rep amb devoció la sortida de la Moreneta per primera vegada en aquest mil·lenni
- Creu de Sant Jordi 2019 Mor Montserrat Úbeda, referent de la catalanitat i ànima d’Ona Llibres
- Els bojos són ells, ells
- Protesta L’acta del partit recull el llançament d’un objecte de Rüdiger a l’àrbitre