la recepta de la meva vida

Musclos, pegellides i cargols de punxa amb vinagreta de Harry Wieding

Aquesta recepta em transporta als primers anys que vam viure a Catalunya, quan anava amb el meu avi Pitu a buscar musclos, pegellides i cargols de punxa

1
Es llegeix en minuts
Harry Wieding (Hotel Mercer)

INGREDIENTS

 -1 kg de musclos

- 1/2 kg de pagellides

- 1 kg de cargols de punxa

- 3 cebes de Figueres

- 1 cabeça d'alls

- 3 bitxos

- 3 fulles de llorer

- 3 branquetes de farigola

- Vi blanc o cava

- Oli d'oliva

- Pebre negre

- Vinagre de vi negre

- Sal


PREPARACIÓ

1.Traiem les barbes dels musclos i els netegem, si pot ser amb aigua de mar. Nosaltres ja ho fèiem a les roques.

2. Pelem les cebes i els alls i els tallem a la juliana.

3. En tres olles petites hi posem una mica d’oli a escalfar amb els alls tallats a la juliana. Quan comencin a agafar color, hi afegim la ceba i a foc fort hi donem unes ­voltes.

4. Al cap d’un parell de minuts, posem un bitxo a cada olla, uns grans de pebre, el llorer i la farigola, i ho remenem. 

5. Al cap d’un minut ho mullem amb el vi blanc o amb el cava i deixem que es cuini durant dos minuts més. 

6. Passat aquest temps, posem els musclos i les pellegides en dues de les olles. Les tapem per cuinar-ho al vapor. 

7. A la tercera olla hi posem aigua a bullir. Quan arrenqui el bull, hi posem els cargols de punxa i els hi deixem durant 10-12 minuts.


FINALITZACIÓ I PRESENTACIÓ

Notícies relacionades

1. Una vegada està tot cuinat, posem els musclos en un bol i les pegellides i els cargols de punxa en una safata.  

2. Ho acompanyem amb una vinagreta feta amb oli, vinagre, sal i pebre.

Temes:

Cuiners