PLAT ÚNIC
Tres receptes rodones en bols
Laura Martín, que imparteix tallers a Casa Viva, et proposa tres receptes amb tots els nutrients necessaris per al dia a dia
bols /
Un bol ple d’ingredients sans aporta tots els nutrients necessaris per al dia a dia i és senzill de preparar.
AMB PASTA
AMB PASTA - 2 cullerades de pasta ‘fusilli kamut’
- 3 grapats de mesclum d’amanida
- Tomàquets cirera
- ¿ carbassó
- 1 tac de tofu
- 3 raves
Per a la salsa de iogurt:
- 3 cullerades de iogurt de cabra
- 3 cullerades de crema de coco
- 1 raig d’oli
- 1 mica de sal
- 1 cullerada de suc de llima
- Gingebre natural ratllat
Elaboració:
1. Bullim la pasta entre cinc i set minuts en una cassola amb abundant aigua amb sal.
2. Rentem els raves i els tallem a làmines.
3. Rentem els tomaquets i els tallem a meitats.
4. Bullim el tofu durant 10 minuts i el tallem a daus.
5. Rentem el carbassó i el tallem en espirals.
6. Col·loquem l’amanida a la base del bol. Hi afegim els ingredients en grups, començant per dues cullerades soperes de pasta, els tomaquets, els pèsols, el tofu i els raves.
7. En un recipient a part, barregem el iogurt, la crema de coco, l’oli, la sal, el suc de llima i el gingebre fins a aconseguir una salsa homogènia.
8. Afegim la salsa de iogurt en un costat del bol amb la resta d’ingredients.
AMB QUINOA
- 1 tassa de quinoa vermella
- 1/4 de pebrot groc
- 1/4 de pebrot vermell
- 1 ou
- Olives negres
- 2 cullerades de mongetes seques
- 1/3 de cogombre
- 1 llauna de tonyina
Elaboració:
1. Aclarim la quinoa i bullim a foc lent una porció de quinoa per cada dues d’aigua. Que bulli fins que absorbeixi l’aigua.
2. Rentem els pebrots i els tallem a làmines. Pelem el cogombre i el tallem a dauets. Tallem per la meitat les olives negres desossades.
3. Bullim l’ou durant 10 minuts. Li traiem la closca i el partim per la meitat.
4. Col·loquem la quinoa a la base del bol. Hi afegim en pilonets els pebrots, el cogombre, les mongetes seques, les olives negres i l’ou dur. Al centre hi col·loquem la tonyina.
AMB ARRÒS
AMB ARRÒS- 1 tassa d’arròs
- 2 cullerades de llenties pardines
- 1/2 pebrot vermell
- 1/2 moniato
- 1 grapadet de xampinyons petits
- Col llombarda
- Bròquil
Elaboració:
1. Coem l’arròs en aigua al punt de sal durant 10 minuts. L’escorrem i el deixem reposar.
2. Tallem el moniato a daus, el bullim i el saltem a la paella. El reservem.
3. Coem les llenties en aigua al punt de sal fins que estiguin tendres. Les escorrem i les reservem.
4. Coem el pebrot vermell al forn a 180 graus fins que estigui tendre. El pelem i el tallem a tires.
5. Rentem els xampinyons, els tallem a làmines i els saltem.
Notícies relacionades6. Rentem el bròquil, el bullim breument perquè quedi al dente i el deixem refredar.
7. Posem l’arròs a la base del bol. Hi anem afegint els ingredients en grupets, començant pel pebrot, el moniato, els xampinyons, la col llombarda, el bròquil i les llenties pardines.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- Barcelona, protagonista L’ISE eleva el seu impacte a BCN a 470 milions
- TELEVISIÓ I MAS El 3cat
- Motor Barcelona vibra amb el Dakar més desafiador a l’Aràbia