la recepta de la meva vida
Fricandó de vedella de Pepi Rigol, del restaurant L'Òstia
INGREDIENTS
Per al fricandó
- 800 g de carn de vedella (culatí)
- 600 g de ceba de Figueres
- 35 g de carreretes o qualsevol bolet de temporada
- 2 grans d'all
- 50 g de whisky
- 350 g de tomàquet madur ratllat
- 100 g d'oli d'oliva verge extra
- 50 g de farina
- 10 g de sal
- 10 g de pebre
Per a la picada
— 20 g d'avellanes
— 20 g d'ametlles
— 10 g de julivert
PREPARACIÓ
1. Salpebrem la carn filetejada i la passem molt lleument per la farina.
2. A la cassola prèviament escalfada i amb una mica d’oli d’oliva verge extra, hi afegim la carn per daurar-la i que quedi segellada perquè no perdi els sucs.
3. Retirem la carn de la cassola i hi afegim la ceba picada. L’ofeguem bé.
4. Quan la ceba estigui ben cuita i hagi agafat bon color, hi afegim dos grans d’all picats i el tomàquet ratllat. Deixem que es cogui durant uns 20-25 minuts.
5. Una vegada el sofregit estigui ben cuit, hi afegim el whisky i deixem que redueixi l’alcohol.
6. Prèviament, hi afegim els bolets que abans s’han deixat en remull perquè s’hidratin. En reservem l’aigua.
7. Fem la picada en un morter aixafant bé les avellanes, les ametlles i una miqueta de julivert.
8. Afegim la picada a la cassola. Deixem que faci una miqueta de xup-xup i hi afegim la carn i el suc que hagi pogut quedar.
Notícies relacionades9. Ho remenem una mica tot perquè quedi ben barrejat i hi afegim una miqueta d’aigua per cobrir-ho.
10. Ho deixem cuinar una hora... i llest.
- Recomanacions «Dinar de 10»: els elogis al millor restaurant de Cornellà de Llobregat, segons Tripadvisor
- Mil anys d’aniversari Montserrat rep amb devoció la sortida de la Moreneta per primera vegada en aquest mil·lenni
- Creu de Sant Jordi 2019 Mor Montserrat Úbeda, referent de la catalanitat i ànima d’Ona Llibres
- Els bojos són ells, ells
- Protesta L’acta del partit recull el llançament d’un objecte de Rüdiger a l’àrbitre