la recepta de la meva vida

Fricandó de vedella de Pepi Rigol, del restaurant L'Òstia

Així fa el fricandó Pepi Rigol, del restaurant L’Òstia. / CARLOS VALBUENA

1
Es llegeix en minuts
Pepi Rigol (L'Òstia)

INGREDIENTS

Per al fricandó

- 800 g de carn de vedella (culatí)

- 600 g de ceba de Figueres

- 35 g de carreretes o qualsevol bolet de temporada

- 2 grans d'all

- 50 g de whisky

- 350 g de tomàquet madur ratllat

- 100 g d'oli d'oliva verge extra

- 50 g de farina

- 10 g de sal

- 10 g de pebre

Per a la picada

— 20 g d'avellanes

— 20 g d'ametlles

— 10 g de julivert


PREPARACIÓ

1.    Salpebrem la carn filetejada i la passem molt lleument per la farina.

2.    A la cassola prèviament escalfada i amb una mica d’oli d’oliva verge extra, hi afegim la carn per daurar-la i que quedi segellada perquè no perdi els sucs.

3.    Retirem la carn de la cassola i hi afegim la ceba picada. L’ofeguem bé.

4.    Quan la ceba estigui ben cuita i hagi agafat bon color, hi afegim dos grans d’all picats i el tomàquet ratllat. Deixem que es cogui durant uns 20-25 minuts.

5.    Una vegada el sofregit estigui ben cuit, hi afegim el whisky i deixem que redueixi l’alcohol.

6.    Prèviament, hi afegim els bolets que abans s’han deixat en remull perquè s’hidratin. En reservem l’aigua.

7.    Fem la picada en un morter aixafant bé les avellanes, les ametlles i una miqueta de julivert.

8.    Afegim la picada a la cassola. Deixem que faci una miqueta de xup-xup i hi afegim la carn i el suc que hagi pogut quedar.

Notícies relacionades

9.    Ho remenem una mica tot perquè quedi ben barrejat i hi afegim una miqueta d’aigua per cobrir-ho.

10.    Ho deixem cuinar una hora... i llest.

Temes:

Cuiners