la recepta de la meva vida
'Tataki' de tonyina amb escalivada i maionesa de 'wasabi'
"Combina a la perfecció l'escalivada i el tataki, icones de dues cuines que m'encanten, la catalana i la japonesa", diu Tomàs Mateu, xef del restaurant Ébano
Així fa Tomàs Mateu, del restaurant Ébano, la recepta de ’tataki’ de tonyina amb escalivada i maionesa de ’wasabi’. /
INGREDIENTS PER A L'ESCALIVADA
— 2 pebrots vermells
— 1 albergínia
— Oli suau 0,4º
— 5 g de sal
— 1 gra d'all
— 10 g de farigola
PREPARACIÓ DE L'ESCALIVADA
1. Emboliquem l'albergínia en paper de plata i la cremem a la flama durant 7 minuts per cada costat. La deixem reposar i hi traiem les llavors. Així estarà perfectament cuita i amb un punt fumat.
2. Cremem el pebrot vermell a la flama, el posem en una safata i l'emboliquem amb film fins que es refredi. El pelem amb una cullera, hi traiem les llavors, el tallem a la mida desitjada i el confitem en oli suau amb l'all trencat i la farigola.
INGREDIENTS PER A LA MAIONESA DE 'WASABI'
— 2 ous
— 75 g d'oli de gira-sol
— 150 g d'oli suau 0,4º
— 3 g de sal
— 40 g de wasabi en pasta
— 15 g de vinagre chardonnay
PREPARACIÓ DE LA MAIONESA DE
'WASABI'
1. Posem en un got de batedora dos ous, sal i vinagre. Hi incorporem els olis i ho barregem amb la batedora començant pel fons del got. A mesura que es vagi lligant, anem apujant el braç per acabar d'incorporar-hi tot l'oli.
INGREDIENTS PER AL 'TATAKI'
— 4 lloms de tonyina de 140 g
— 50 g de sèsam negre
— 50 g de sèsam blanc
— Oli d'oliva 0,4º
PREPARACIÓ DEL 'TATAKI'
Notícies relacionades1. Salpebrem i ruixem amb oli suau per facilitar-ne el segellat a la graella. Brasegem pels quatre costats i tallem de forma regular.
2. Escalfem el sèsam en una paella per realçar-ne el sabor. El reservem fins a l'hora de servir.
- Actuació a BCN "Jo vaig molt a totes amb el més enllà"
- Exposició París era una festa que cap pintor català es volia perdre
- La guerra, un espectacle multiusos
- MÚSICA Nathy Peluso, Maria Arnal Skrillex i Arca actuaran al Sónar 2025
- ESTRENES DE CINE DE LA SETMANA Olivier Assayas: "La pandèmia va acabar sent el símbol d’un fracàs col·lectiu"