la recepta de la meva vida

Recepta de mandonguilles de Castellnou d'Oluges

"Recordo anar de petit a buscar bolets amb la meva àvia. Ara és el plat que alguns diumenges mengem tots junts", explica Marc Roca, xef del restaurant Blau BCN

rest-blau / periodico

1
Es llegeix en minuts
Marc Roca (Blau BCN)

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

- 240 g de carn picada de vedella

- 500 g de carn picada de porc

- 3 tomàquets de penjar

- 1⁄2 pebrot verd

- 1⁄2 pebrot vermell

- 1 pastanaga petita

- 1 os de moll

- 2 llesques de pa de pagès

- 300 g de ceba de Figueres

- 5 branques de julivert

- 250 ml de brou de pollastre

- 350 g de patata

- 1 branca de romaní

- 1 branca de farigola

- 1 grapat d’alls tendres

- 200 g de bolets de tronc

- 150 ml de llet

- 1 cullerada de farina

- Oli d’oliva

- Sal

- Pebre acabat de moldre


PREPARACIÓ

1. Sofregiu els alls tendres, la ceba, el tomàquet, la pastanaga, l’os de vedella i els pebrots.

2. Deixeu-ho coure durant 1 hora.

3. Afegiu-hi el brou de pollastre.

4. Feu les mandonguilles amb la carn, el pa amb llet, sal i pebre, i cobriu-les amb la farina.

5. Fregiu les mandonguilles i separeu-les.

Notícies relacionades

6. Incorporeu-hi el brou, els bolets i, en l’últim moment, les mandonguilles i les herbes aromàtiques.

7. Deixeu-ho reposar 3 minuts i ja es podrà servir.