la recepta de la meva vida

Recepta de sopa de maionesa

«La meva mare feia aquesta recepta cada diumenge i per a mi era un somni. Em despertava amb aquella olor», recorda Melissa Herrera, xef del restaurant Valmas.

valmas-chef-melissa / periodico

1
Es llegeix en minuts
Melissa Herrera (Valmas)

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES

- 1 ceba

- Alga kombu

- Sal

- Pebre negre

- 1 pastanaga

- 2 patates

- 1 cabeça d’alls

- 300 g de pop

- 200 g de gamba blanca

- 4 musclos

- 1 espina de rap

- Mig got de llet

- Oli d’oliva verge extra

- 1 got d’oli de gira-sol

- 150 g de pèsols llàgrima

- 50 g de pernil ibèric

- 2 talls de papada ibèrica


ELABORACIÓ

1. Feu un brou amb l’aigua de cocció del pop (després d’haver-lo posat a bullir 25 minuts a foc viu i deixar-lo 25 minuts més amb el foc apagat), l’espina de rap, les patates, la cabeça d’alls, la pastanaga, un rajolí d’oli d’oliva i sal. 

2. Separadament, peleu un all i tritureu-lo amb la llet i la sal, emulsionant-ho a poc a poc amb l’oli de gira-sol fins a obtenir una lactonesa (maionesa sense ou). Reserveu-ho.

3. Blanquegeu els pèsols durant un minut, reserveu-los en una aigua amb gel per trencar la cocció i escorreu-los.

4. Feu un tàrtar molt petit amb el pernil ibèric, barrejant-lo amb els pèsols, un rajolí d’oli d’oliva i una mica de pebre negre.

5. Disposeu les làmines de papada ibèrica formant una creu i ompliu-les amb el tàrtar i els pèsols. Després tanqueu-les formant un ravioli.

6. Un cop acabat el brou, retireu-ne tots els ingredients menys la patata. Afegiu-hi la lactonesa i tritureu-ho bé per formar un brou lligat.

7. Poseu-lo en un cassó al foc i afegiu-hi el pop. Cuineu-lo dos minuts i, amb el foc apagat, afegiu-hi els musclos i la gamba.

Notícies relacionades

8. Deixeu-lo reposar amb paper film i infusioneu-lo 2-3 minuts més amb les algues a dins.

9. Un cop passat el temps, ja està a punt per servir.