la recepta de la meva vida

Recepta de tripa

"Era el plat estrella de la meva àvia Lola al seu Bar Plata [Terol]. És un dels que més m'agrada fer i menjar. ¡Amb una bona barra de pa per sucar-hi fins a la sacietat!", diu Víctor García, xef de Plata Bistró

base-16-9 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Víctor García (Plata Bistró)

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES 

- 1 peu de vedella

- 500 g de tripa

- 1 morro de vedella

- 200 g de pernil picat

- 1 os de pernil

- 1 ceba gran

- 3 alls

- 1 fulla de llorer

- 150 g de pebre vermell de la Vera

- 50 g de pebre vermell picant


ELABORACIÓ

1. Cogueu el peu de vedella, la tripa i el morro juntament amb l’os de pernil. Retireu la carn del peu i talleu-la a trossos de la mateixa mida que la tripa i el morro (uns 2 centímetres). Reserveu el brou de la cocció.

Notícies relacionades

2. Recupereu el greix restant del brou de cocció i escalfeu-hi la ceba, els alls i el pernil a foc suau.

3. Una vegada cuinat, afegiu-hi el pebre vermell i ofegueu-ho lleugerament a poca temperatura perquè no es cremi i amargui. Afegiu-hi el menut i, a continuació, el brou de cocció i el llorer. Deixeu-ho coure uns 40 minuts fins a aconseguir la densitat desitjada.