CATA MAYOR
La recepta de croqueta de Carlota Claver que es convertirà en la teva favorita
La cuinera recupera i actualitza el mos que li va ensenyar a preparar la seva àvia
Vídeo número 29 de ‘Cata Mayor’, el penúltim de la tercera temporada, que patrocina aigua Vilajuïga. ¿Com és que fins aquest moment no havia aparegut en la sèrie la recepta de la famosíssima croqueta? ¡Imperdonable! I això que és un mos que sempre és a dalt de tot de les classificacions de plats preferits. Hi ha diferents escoles de croquetes: la que promouen l’interior molt fluid –amb molta beixamel– o més contundent i carnós.
El periodista Pau Arenós va a la recerca d’una experta en la massa de croquetes: Carlota Claver, propietària del restaurant La Gormanda, a Barcelona. La recepta que la Carlota mostrarà pas a pas, esplèndidament recollida de nou per les càmeres de Zeta Media Lab, es basa en la que li va ensenyar la seva àvia, tot i que amb modificacions. L’arrebossat és diferent, molt més cruixent gràcies a... S’ha de veure el vídeo per descobrir-ho.
Croqueta feta amb vedella, pollastre i porc, resulta flexible i es nota el lacti, tot i que domina el farcit carni. No a les croquetes en les quals el sabor principal és la llet, i són inconsistents, i no a les croquetes que podrien fer una bretxa d’arribar al cap. Tastar la de Carlota és prendre un concentrat de vedella/pollastre/porc.
A la preparació de la Carlota per a ‘Cata Mayor’, s’hi sumen altres icones populars com els calamars a la romana de Montserrat Fontané, el suquet de Ferran Adrià, el bacallà de Martín Berasategui, la paella dels germans Torres, els bunyols de vent de Christian Escribà, el suflé de xocolata de Jordi Roca, les mongetes amb cloïsses d’Albert Raurich i el pa de nous d’Anna Bellsolà.
tercera temporada

La xef recupera i actualitza el mos que li va ensenyar a preparar la seva àvia.

La fornera mostra els passos per transformar la farina en una saborosa peça amb fruita seca.

El cuiner descobreix un recurs après a les cuines d’El Bulli.

El pastisser descobreix el secret perquè la massa quedi aèria i deliciosa.

El cuiner basc dona instruccions a Pau Arenós per elaborar unes cocotxes i el millor pilpil.

El xef, auxiliat per Rafa Zafra, recupera un plat fondo que comparteix amb Pau Arenós.

La mare dels germans Roca elabora un dels plats estrella de Can Roca, el bar i restaurant familiar.
Temporades anteriors

Dels canelons de Carme Ruscalleda al pastís de formatge d’Oriol Balaguer, els millors xefs revelen els secrets de plats icònics en un viatge gastronòmic de 10 episodis.

10 vídeos per cuinar com un gran xef. Cuiners amb estrella expliquen a ‘Cata Mayor’ com preparar macarrons, truita o amanida.
I també pots veure tots els vídeos de ‘Cata mayor’ al nostre canal de Youtube
- Pèls de punta Gonzalo Bernardos adverteix del "festival" immobiliari que ve: "L'habitatge de compra es posarà molt car..."
- Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
- A Terrassa L’escola acusada d’ultracatolicisme acomiada el director
- Futbol Noves imatges del Camp Nou: així serà com quedarà l’estadi
- Xavier Amor, secretari de Governs Locals de la Generalitat: "Hem d’ajudar els ajuntaments; no importa el color polític"
- Guerra a Ucraïna Putin declara una «treva» unilateral per la Pasqua fins dilluns a la mitjanit
- Aquest és l’efecte d’esmorzar taronja als nostres ronyons
- Violència de gènere Un home s’entrega a una patrulla de Mossos a l’AP-7 amb el cadàver de la seva dona al maleter
- Gentrificació Dos anys convivint amb 35 pisos turístics al ‘Bloc Tarragona’: «És interminable el que patim»
- Adéu a la jubilació als 67 anys: aquest 2025 la Seguretat Social puja l'edat per a aquests treballadors