idees 'al dente'
6 receptes per disfrutar de la pasta
Seleccionem sis maneres senzilles, divertides i saboroses de cuinar aquest producte universal
La pasta dona la felicitat. I no, no parlem de diners, sinó de plats que porten aquest producte universal. ¡Serà per varietat! Aquí recopilem sis receptes, però en podrien ser 600. No et robarem gaire temps... ni diners. Així que agafa la pasta i a disfrutar.
1. Nyoquis de patata a la mantega de sàlvia amb llimona i parmesà
«Els nyoquis mai es cuinen a soles. Família o amics es reuneixen per fer-los i menjar-los», expliquen Martín Marchese i Sebastián Alfonso, xefs del Santa Gula, sobre la recepta dels nyoquis de patata a la mantega de sàlvia amb llimona i parmesà.
2. ‘Pasta e patate’ de la ‘nonna’ Iolanda
«Aquesta recepta de la meva àvia defineix qui soc dins i fora de la cuina: respecte als ingredients i a les coses ben fetes», afirma Luca Marongiu, que va ser xef del desaparegut Zero Patatero, sobre la recepta de ‘pasta e patate’ de la ‘nonna’ Iolanda.
3. ‘Gnudi’ de ricota
«Aquest plat, d’aires italians, s’assembla a un que feia la meva mare quan era petit», recorda Nicolás Circo, xef del MensSana, sobre la recepta de ’gnudi’ de ricota.
4. Espaguetis amb sardinetes de llauna
Espaguetis amb sardinetes de llauna /
«Un plat amb un sol producte fresc: el ceballot. Tirem de fons d’armari: conserves i pasta, que és un ingredient sec. La sardineta pot ser substituïda per tonyina o anxova. Es procedeix exactament de la mateixa manera, donant ús a elements que es consideren residuals i que són de primera categoria, com els olis de les llaunes i l’aigua de coure la pasta», explica Pau Arenós sobre la seva recepta d’espaguetis amb sardinetes de llauna.
5. Pasta amb ragoût de pop
Pasta amb ragoût de pop /
«Aquest plat neix d’un viatge a Palerm i d’un sopar estiuenc a l’Osteria dei Vespri, on ens van servir ‘anelletti’ amb ‘ragù di polpo’. La plaça deserta i acabada de regar per alleujar la calor volcànica. Els ‘anelletti’ em van atrapar. Aquesta recepta amb tentacle és una manera d’atrapar aquella nit –un record– que se’n va anar», rememora Arenós quan li pregunten el perquè de la recepta de pasta amb ragoût de pop.
6. Ravioli de txangurro amb salsa americana
Raviolis de txangurro d’Eduardo Marchesi /
«Soc argentí i en una escapada a Euskadi amb el meu soci Ekaitz vaig menjar per primera vegada txangurro a la brasa. Ho recordo tot d’aquella primera vegada», explica el cuiner de Koska Taverna, Eduardo Marchesi, sobre aquesta recepta de ravioli de txangurro amb salsa americana.
- Champions League Kika enlluerna en un Barça màgic
- Barcelona, protagonista Submer obre la nova era dels centres de dades
- El problema de l’habitatge El lloguer de temporada creix el doble de ràpid a Barcelona que a Madrid
- Urbanisme La nova ronda de Sant Antoni provoca embussos d’autobusos
- NENS TUTELATS El Govern va adjudicar cent milions a dit en centres de menors del 2016 al 2020