fórmules infal·libles
Cinc irresistibles receptes d'entrepans
Fes-te aquestes bocates a casa i te'n lleparàs els dits. No us decebran
L’entrepà hauria de ser patrimoni de la humanitat. No hi ha res més agraït i bo (si te’n curres un que estigui bo). Per això recopilem aquí cinc bocates per llepar-se’n els dits.
1. Hamburguesa ibèrica
«Tinc debilitat pel pernil ibèric i l’olor de trufa fresca m’embriaga. Amb aquesta recepta aconsegueixo maridar els dos ingredients de manera deliciosa», explica Germán Lérida, xef d’El Filete Ruso. Clica aquí per descobrir la recepta d’hamburguesa ibèrica.
2. Sandvitx de tàrtar
«Entrepà de vedella sense carn endurida, ‘pepito’ cru, tàrtar emparedat per alleujar els que s’atabalen amb la carnassa i pensen que s’empassen l’animal viu», explica Pau Arenós, autor d’aquest sandvitx de tàrtar.
3. Entrepà de galta, gorgonzola i ‘rösti’ de patata
«Els sabors de la meva infància m’han inspirat la creació d’aquest entrepà. Recordo aquells divendres a casa de la meva àvia Angustias, a Jun (Granada), quan cuinava les seves entranyables galtes. Dissabte seguia la festa; eren encara més meloses i el seu sabor era més intens. Me les menjava entre dues llesques de pa acabat d’enfornar... ¡Tot un privilegi!», recorda Joel Climent, xef d’Entrepanes Díaz. Aquesta és la recepta de l’entrepà de galta, gorgonzola i ‘rösti’ de patata.
4. ‘Sanguche’ de pa de llardons
Notícies relacionades«Aquest ‘sanguche’ (sandvitx) és el meu favorit. M’agrada la barreja del porc rostit i cruixent amb l’àcid i picant de la salsa criolla, que s’equilibra amb la dolçor del moniato glacejat», explica Santiago Forero, excuiner del restaurant de cuina ‘nikkei’ Ají. Teniu aquí la recepta de ‘sanguche’ de pa amb llardons.
5. Biquini de sobrassada, mel i formatge
Pau Arenós proposa aquest bocata: «Un biquini sense pa de motllo ni mantega, ¿continua sent un biquini? Diria que sí, en qualsevol cas, una variació. Perquè si el biquini ‘original’ és de pernil i formatge (allò que en altres parts en diuen ‘mixto’), la resta de la família i les seves múltiples mutacions, ¿què són? ¿Banyador, monoquini, triquini, manquini? A Catalunya rep el nom per la sala barcelonina Bikini. Eren aquells temps en els quals es podia sortir de casa, i ballar». Aquí tens la recepta del biquini de sobrassada, mel i formatge en pa de pagès.
- Sergio Peris-Mencheta, actor i director: "Des de la malaltia, la meva imaginació s’ha alliberat"
- Habitatge El milionari José Elías opina sobre comprar o llogar el 2025: "Si guanyes 2.000 euros al mes..."
- Crònica rosa Elionor i l’amor
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any