cuinar a casa

Recepta de porro fumat

Carlotta Delicato, la xef de Fire, proposa aquest plat que tant triomfa al restaurant de l'Hotel W

fire-008-nawi3817

fire-008-nawi3817

1
Es llegeix en minuts
Carlotta Delicato (chef de Fire)

Ingredients per a dues persones

- 2 porros

- Oli d’oliva extra verge

- Sal

- Pebre

- 2 cullerades de salsa romesco

- Paper d’alumini

Elaboració

1. Per crear un efecte de cendra als porros, fiqueu-los tots dos al forn a màxima temperatura, per tal de cremar la part verda.

2. Una vegada els porros agafen aspecte de cremat a la superfície (amb punts

negres), netegeu-los i conserveu la part cremada en un bol.

3. Després de netejar els porros, poseu-los damunt d’un paper de plata i afegiu-hi un polsim de sal, pebre i oli (al gust).

4. Emboliqueu-los amb el paper d’alumini i enforneu-los durant 30 minuts a 200 graus.

5. Traieu els porros del forn.

6. Tritureu un dels porros a la Termomix o algun aparell semblant, fins que tingui aspecte de crema.

7. Preescalfeu una paella a foc alt i marqueu-hi l’altre porro.

8. Una vegada marcat el porro a la paella, feu-hi un tall al centre.

9. Emplateu el porro tallat i introduiu la crema de porro al tall.

10. Afegiu al tall dues cullerades de salsa romesco, sal, pebre i oli d’oliva

Notícies relacionades

extra verge (al gust).

11. Com a punt final, afegiu-hi la cendra del porro que hem cremat en el pas 1.