Dolç diferent

La innovadora recepta de tortell de Reis de Jordi Roca

  • El cap de pastisseria d’El Celler de Can Roca proposa un tortell trencador en el qual no hi ha fava

La innovadora recepta de tortell de Reis de Jordi Roca
1
Es llegeix en minuts

Jordi Roca ha preparat una innovadora recepta de tortell de Reis, amb ingredients com la ratlladura de mandarina, yuzu confitat i ametlla granet. ¡I sense fava! La raó és senzilla: s’ha unit a la campanya d’Audi ‘Aquest any no estem per a faves’, que anima a substituir el llegum que tradicionalment inclouen aquests típics dolços nadalencs (i que algun ensurt ha donat) per sorpreses positives que ajudin a encarar el nou any amb il·lusió.

Ingredients

  • 5 g de sal

  • 53 g de sacarosa (sucre)

  • 21 g de llevat fresc

  • 220 g d’ou pasteuritzat

  • 440 g de farina de força

  • 44 g de llet sencera

  • 220 g de mantega

  • 18 g de yuzu sencer confitat (brut: 31,19 g)

  • 18 g de daus de confitura de taronja

  • 18 g de daus de confitura de llimona

  • 7 g de ratlladura de mandarina (bossa)

  • 50 g d’ametlla granet

  • 50 g de sucre perlat

  • 100 g de crema muntada de vainilla i flor del taronger

Notícies relacionades

Elaboració

  1. Barregeu la llet i el llevat en un bol.

  2. Poseu a la batedora farina, sal, sacarosa i la barreja de la llet i el llevat, i barregeu-ho tot.

  3. Incorporeu-hi l’ou, la mantega i, finalment, la taronja, la llimona, el yuzu confitat i la ratlladura de mandarina.

  4. Quan la massa tingui consistència, deixeu-ho reposar tres hores a la nevera.

  5. Traieu la massa de la nevera i, en una superfície llisa, modeleu-la i doneu forma al tortell. Deixeu-la fermentar tres hores.

  6. Pinteu els tortells crus amb rovell d’ou, ametlla granet i sucre perlat.

  7. Introduïu-los al forn a 130 graus durant 40 minuts. Per finalitzar, retireu-lo del forn, deixeu-lo refredar i ompliu-lo amb crema per la part inferior.

  8. Decoreu al gust amb fruita fresca o confitada.

Podeu veure el vídeo de la recepta aquí: