Dolç diferent
La innovadora recepta de tortell de Reis de Jordi Roca
El cap de pastisseria d’El Celler de Can Roca proposa un tortell trencador en el qual no hi ha fava
Jordi Roca ha preparat una innovadora recepta de tortell de Reis, amb ingredients com la ratlladura de mandarina, yuzu confitat i ametlla granet. ¡I sense fava! La raó és senzilla: s’ha unit a la campanya d’Audi ‘Aquest any no estem per a faves’, que anima a substituir el llegum que tradicionalment inclouen aquests típics dolços nadalencs (i que algun ensurt ha donat) per sorpreses positives que ajudin a encarar el nou any amb il·lusió.
Ingredients
5 g de sal
53 g de sacarosa (sucre)
21 g de llevat fresc
220 g d’ou pasteuritzat
440 g de farina de força
44 g de llet sencera
220 g de mantega
18 g de yuzu sencer confitat (brut: 31,19 g)
18 g de daus de confitura de taronja
18 g de daus de confitura de llimona
7 g de ratlladura de mandarina (bossa)
50 g d’ametlla granet
50 g de sucre perlat
100 g de crema muntada de vainilla i flor del taronger
Elaboració
Barregeu la llet i el llevat en un bol.
Poseu a la batedora farina, sal, sacarosa i la barreja de la llet i el llevat, i barregeu-ho tot.
Incorporeu-hi l’ou, la mantega i, finalment, la taronja, la llimona, el yuzu confitat i la ratlladura de mandarina.
Quan la massa tingui consistència, deixeu-ho reposar tres hores a la nevera.
Traieu la massa de la nevera i, en una superfície llisa, modeleu-la i doneu forma al tortell. Deixeu-la fermentar tres hores.
Pinteu els tortells crus amb rovell d’ou, ametlla granet i sucre perlat.
Introduïu-los al forn a 130 graus durant 40 minuts. Per finalitzar, retireu-lo del forn, deixeu-lo refredar i ompliu-lo amb crema per la part inferior.
Decoreu al gust amb fruita fresca o confitada.
Podeu veure el vídeo de la recepta aquí:
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
Temes:
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- BCN, amb quatre noves estrelles, ratifica la capitalitat gastronòmica
- El millor servei de sala de la ciutat
- Kevin Punter: "Molta gent no s’adona del que he passat per ser aquí"
- ¿A què treu cap el menyspreu?