Recepta original
‘Dumplings’: una manera oriental de cuinar calçots
Els germans Isaac i Eva López, responsables de Viva (el Prat de Llobregat), donen un aire asiàtic a la ceba nostrada amb aquest plat que tant agrada als clients del seu restaurant

Viva és el primer restaurant vegetarià del Prat de Llobregat (carretera de la Platja, 16). Els seus responsables, els germans Isaac i Eva López, ofereixen una carta i un ambient temptadors per als vegetarians i per als qui associen, equivocadament, el vegetarianisme amb el menjar avorrit. Un bon exemple és aquesta recepta de ‘dumplings’ farcits de calçots a la brasa i romesco que s’acompanyen de salsa ‘tentsuyu’.
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g de calçots nets
50 g de ceba
25 g de pebrot vermell
25 g d’ametlla crua
45 g de margarina vegetal
1 g de pebre vermell de la Vera (paprika)
15 g de nyora deshidratada
15 ml de cervesa
25 ml de brou verdura
20 g de farina de cigró tamisada
1/2 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de xarop de taronja
1 paquet de pasta de ‘dumpling’
20 cl de salsa ‘tentsuyu’
80 g de sucre
20 ml aigua
1 taronja
1 rajolí de conyac per flamejar
ELABORACIÓ
Per al xarop de taronja
Espremeu una taronja.
Afegiu el sucre i l’aigua, i poseu a foc mitjà fins a aconseguir un caramel clar.
Afegiu suc de taronja i flamegeu amb el conyac.
Per al sofregit
Feu els calçots a la brasa (en cas de fer-los al forn, rostiu els calçots a 230 graus durant 15 minuts).
Peleu els calçots retirant la primera capa torrada.
Sofregiu 25 grams de margarina, la ceba, el pebrot vermell, el pebre vermell de la Vera, la nyora, l’ametlla i la sal juntament amb el xarop de taronja (elaboració anterior) perquè caramel·litzi durant 5-7 minuts a foc mitjà alt.
Afegiu la cervesa, el brou de verdura i els calçots rostits ja trossejats, i deixeu reduir.
Reserveu i tritureu amb batedora.
Per a la massa del ‘dumpling’
En una altra cassola, afegiu 20 grams de la margarina restant, la farina de cigró i feu un ‘roux’ daurat.
Afegiu la base de calçots sofregida i barregeu amb llengua de silicona fins que la massa quedi homogènia.
Retireu i reserveu a la nevera.
Per als ‘dumplings’
A cada pasta de ‘dumpling’, poseu 45 grams de la massa freda i doneu-li forma de ‘dumpling’.
Bulliu els ‘dumplings’ dos minuts o feu-los al vapor.
Doneu-los un últim toc a la planxa per la part plana perquè es faci una crosta.
Serviu acompanyats d’un bol amb salsa ‘tentsuyu’.
- Sergio Peris-Mencheta, actor i director: "Des de la malaltia, la meva imaginació s’ha alliberat"
- Habitatge El milionari José Elías opina sobre comprar o llogar el 2025: "Si guanyes 2.000 euros al mes..."
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Atac a Berlín Ferit greu un turista espanyol apunyalat prop del monument de l’Holocaust
- Reunió amb la gerència Compte enrere per al desallotjament de la residència Tàber: les famílies denuncien falta d’informació i ajuda amb els trasllats
- Càrrecs públics ¿Què ha passat amb els consellers d’ERC sis mesos després del final del Govern d’Aragonès?
- Atac al Memorial de l’Holocaust L’home que va apunyalar un turista espanyol a Berlín és un refugiat sirià de 19 anys
- MONEDES DIGITALS El robatori de criptomonedes més gran de la història: uns ‘hackers’ s’emporten 1.500 milions de dòlars del gegant Bybit
- Relacions Govern-ERC Illa i Junqueras es reuneixen per primera vegada i donen aire a la legislatura a Catalunya