Pastís extraordinari
Com fer un deliciós ‘carrot cake’ amb crema de coco i salsa de taronges
Teresa Carles ens dona la recepta d’aquest pastís de pastanaga amb el qual, assegura, «triomfaràs en qualsevol berenar, esmorzar o festa d’aniversari»
Teresa Carles, amb un restaurant vegetarià homònim que acaba de complir 10 anys a Barcelona (Jovellanos, 2), ens dona la recepta d’aquest pastís amb la qual, assegura, «triomfaràs en qualsevol berenar, esmorzar o festa d’aniversari». La cuinera explica que «la massa sucosa i la crema de coco fan una parella perfecta, potenciada per la salsa cítrica». A més, «el pa de pessic sol també és molt bo».
INGREDIENTS
Per al pastís
400 g de pastanagues
100 g de pomes
120 g de nous
200 g de iogurt de soja
El suc i la ratlladura (només la part groga) d’una llimona
250 g de sucre integral de canya
160 g d’oli de gira-sol
320 g de farina integral
7 g de bicarbonat
7 g de llevat químic
Una culleradeta de cafè de canyella
Un polsim de nou moscada
Un polsim de sal
Per a la crema de coco
1 l de llet de coco
60 g de Maizena
100 g de xarop d’atzavara
Per a la salsa de taronges
250 ml de suc de taronja
15 g de Maizena
50 g de sucre integral o morè de canya
La ratlladura de la pell de mitja taronja (només la part taronja)
Una culleradeta d’oli de coco
ELABORACIÓ
Per al pastís
Peleu i ratlleu les pastanagues i les pomes i trossegeu les nous amb les mans.
En un bol, barregeu tots els productes secs: farina integral, sucre integral de canya, bicarbonat, llevat, canyella, nou moscada i un polsim de sal.
Afegiu-hi el suc i la ratlladura de llimona, el iogurt de soja, l’oli de gira-sol, la pastanaga, la poma i les nous.
Barregeu el conjunt amb unes barnilles fins que estigui tot ben integrat.
Forreu un motllo rodó amb paper de forn, ompliu amb la massa i enforneu uns 45 minuts a 170 graus o fins quan introdueixes una broqueta aquesta surt neta.
Retirau del forn i deixeu refredar abans de desemmotllar.
Per a la crema de coco
Poseu la llet de coco en un cassó amb l’atzavara i la Maizena. Porteu a ebullició sense parar de remenar.
Una vegada fred, introdui-ho en una mànega de pastisseria.
Per a la salsa de taronges
Diluïu en un cassó la Maizena amb el suc de taronja i el sucre integral o morè de canya. Porteu-ho a ebullició.
Afegiu-hi al final la ratlladura de taronja i l’oli de coco.
Retireu del foc.
MUNTATGE
Talleu el pastís en tres parts, farciu-lo i cobriu-lo amb la crema de coco.
Acabeu amb la salsa de taronges.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia