Recepta de restaurant
Un original arròs de carbassa i ‘shropshire’
Aurelio Morales, xef amb una estrella Michelin per Cebo (Madrid), que també està al capdavant de La Terraza del Claris (Barcelona), proposa aquesta recepta d’arròs de «dificultat mitjana»

Aurelio Morales, xef amb una estrella Michelin per Cebo (Madrid), que també està al capdavant de La Terraza del Claris (Barcelona), proposa aquesta recepta d’arròs de «dificultat mitjana» que es pot fer tot l’any.
Un plat que acaba d’estrenar-se a la nova carta de l’hotel català, així que sempre pots anar a provar-lo per comparar si et surt igual que al cuiner.
PER A QUATRE PERSONES Per al brou de pollastre
Ingredients
1,5 kg de carcassa de pollastre
500 g de ceba
3 l d’aigua
Elaboració
Daureu la carcassa al forn.
Ofegueu la ceba en una olla, afegiu-hi la carcassa i poseu-hi aigua fins a cobrir-ho.
Porteu-ho al bull i cuineu-ho durant una hora.
Coleu-ho, refredeu-ho i desgreixeu-ho.
Per a la crema de carbassa i formatge Shropshire
Ingredients
200 g de carbassa rostida
100 g de nata
15 g de formatge Shropshire
Elaboració
Talleu la carbassa en quatre i poseu-la en una plata per a forn amb paper d’alumini uns 45 minuts, perquè estigui ben daurada.
Extraieu la carn de la carbassa rostida. Reserveu-la.
Poseu a escalfar la nata en un cassó i porteu-la al bull. Quan bulli, afegiu-hi el formatge i deixeu que es dilueixi en la nata.
Afegiu la barreja a la carbassa.
Tritureu-ho i coleu-ho per un colador fi.
Per a les pipes de carbassa
Ingredients
40 g de pipes de carbassa
Elaboració
Poseu les pipes de carbassa en oli de gira-sol fred, enceneu el foc i aneu-ho remenant. Mentre vagi pujant de temperatura l’oli, les pipes s’aniran inflant i pujant a la superfície. Aquestes pipes que pugen són les que s’utilitzaran per a l’arròs.
Coleu-les i reserveu l’oli.
Per a la maionesa de carbassa
Ingredients
1 clara d’ou
2 rovells d’ou
80 g d’oli que hem fet servir per a les pipes de carbassa
120 g d’oli gira-sol
Sal
Elaboració
Emulsioneu-ho afegint-hi els olis a poc a poc.
Per a l’almívar
Ingredients
330 g de sucre
1 l d’aigua
Elaboració
Fiqueu el sucre i l’aigua en una olla, i escalfeu-ho fins que bulli. Reserveu-la.
Per al ‘candy’ de carbassa
Ingredients
Almívar (elaboració anterior)
1 carbassa petita
Elaboració
Peleu la carbassa i retireu-ne les pipes amb compte amb una cullera.
Talleu-la a daus de mig centímetre i cuineu la carbassa en l’almívar durant uns 15 minuts depenent de la seva maduresa.
Retireu els daus de l’almívar, assequeu-los amb un paper absorbent i col·loqueu-los en una safata de forn sobre un paper de forn.
Enforneu-ho durant uns 20 minuts a 130 graus.
Per als musclos
Ingredients
20 musclos gallecs
Elaboració
Escalfeu una paella petita, fiqueu-hi els musclos amb una mica d’aigua i tapeu-los.
Quan comencin a obrir-se, aproximadament al cap d’un minut, passeu-los en un bol per refredar-los el més ràpid possible i evitar així la sobrecocció.
Per als rovellons de botó
Ingredients
20 rovellons de botó petits
Oli d’oliva verge extra
1 all
1 branquilló de farigola
Elaboració
Fiqueu tots els ingredients en una olla petita i, des de fred, confiteu-los a temperatura no gaire elevada uns 5 minuts.
Per a les flors de carbassó
Ingredients
4 flors de carbassó
1 ou batut
50 g de farines
Elaboració
Passeu les flors de carbassa per l’ou i la farina.
Fregiu en oli calent.
Quan estiguin daurades, retireu-les.
Per a l’arròs
Ingredients
150 g d’arròs ‘carnaroli'
750 ml de brou de pollastre
100 ml de vi blanc
100 ml de nata
Crema de carbassa (elaboració anterior)
Sal
Elaboració
En una olla, fiqueu a bullir el brou de pollastre. Reserveu-lo calent.
En una altra olla, fiqueu-hi a bullir el vi. Quan estigui bullit, afegiu-hi l’arròs i reduïu-ho.
Afegiu el brou a l’olla de l’arròs mentre aneu remenant com si fos un ‘risotto’, posant-hi brou a poc a poc i que l’arròs vagi xuclant el líquid.
Aneu-ho remenant delicadament amb una escumadora tota l’estona, perquè l’arròs deixi anar el midó.
Quan el gra estigui al seu punt, afegiu-hi la nata i la crema de carbassa ‘shropshire’. Feu-li fer un bull, afegiu-hi la sal i removeu-ho i ja estarà llest.
Presentació
Col·loqueu l’arròs al plat i, a sobre, les elaboracions prèvies, com es veu a la fotografia.
- Sergio Peris-Mencheta, actor i director: "Des de la malaltia, la meva imaginació s’ha alliberat"
- Habitatge El milionari José Elías opina sobre comprar o llogar el 2025: "Si guanyes 2.000 euros al mes..."
- Crònica rosa Elionor i l’amor
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any