Albergínies exòtiques
Així es fa el ‘baingan bharta’, un dels curris més famosos de l’Índia
Jordi Aros, un dels xefs de Masala 73, t’ensenya una versió senzilla de la recepta d’un dels curris més famosos del país asiàtic (i un dels plats estrella del seu restaurant)

El ‘baingan bharta’ és un dels plats estrella del Masala 73 (Muntaner, 152) i un dels curris més famosos de l’Índia. El xef Jordi Aros, que dirigeix el restaurant amb el seu soci Kuldeep Singh, explica que, «respectant la recepta tradicional», li han donat una volta «per transformar-lo en una espècie d’albergínia farcida».
«És una recepta vegetariana. Al nostre restaurant la compliquem una mica més perquè utilitzem el forn ‘tandoor’ per rostir l’albergínia i utilitzem les nostres pròpies barreges d’espècies, amb elaboracions massa llargues per fer-ho a casa». Per això ens proposa una recepta més senzilla que, assegura, «sorprendrà pel seu sabor i la seva presentació». Les quantitats són per a quatre persones.
PER A LA PASTA DE CURRI
Ingredients
3 alls
La mateixa quantitat de gingebre picat
1 culleradeta de comí en pols
0,5 culleradeta de xili en pols
2 culleradetes de ‘garam masala’
Un polsim de sal
5 g de coriandre picat
50 ml d’aigua
Elaboració
Moleu tots els ingredients amb la batedora.
PER AL CURRI
Ingredients
20 ml d’oli d’oliva
1 llauna de tomàquet triturat (500 g)
La pasta de curri (elaboració anterior)
300 ml de llet de coco
Elaboració
Sofregiu el tomàquet amb oli i afegiu-hi la pasta de curri.
Deixeu-ho reduir i afegiu-hi la llet de coco.
PER A L’ALBERGÍNIA
Ingredients
2 albergínies grans
20 g de mantega
Elaboració
Rostiu les albergínies en meitats en un forn a 180 graus durant 40 minuts.
Quan les albergínies estiguin cuites, buideu tota la carn (compte, que no es trenquin les albergínies) i talleu-les a daus irregulars.
Barregeu-les amb la mantega i, posteriorment, amb un terç de la salsa curri.
Farciu les albergínies.
PER A L’EMPLATAT
Notícies relacionadesIngredients
250 g de formatge ‘paneer’
1 magrana
1 grapat de coriandre
Pas a pas
Salsegeu la base del plat amb el curri.
Poseu-hi l’albergínia farcida a sobre.
Ratlleu formatge ‘paneer’ (o formatge feta si no trobeu ‘paneer’) i acabeu-ho decorant amb magrana i fulles de coriandre.
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Aldarull Un grup causa aldarulls en un tren obligant a intervenir la maquinista
- Negociacions El PSOE i Junts es reuneixen abans del debat de la qüestió de confiança
- Un 93% dels trens de la Cerdanya incompleix l'horari
- CARDIOLOGIA ¿Què són i com evitar els greixos trans, que augmenten el risc de mort un 34%?
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet