Albergínies exòtiques
Així es fa el ‘baingan bharta’, un dels curris més famosos de l’Índia
Jordi Aros, un dels xefs de Masala 73, t’ensenya una versió senzilla de la recepta d’un dels curris més famosos del país asiàtic (i un dels plats estrella del seu restaurant)
El ‘baingan bharta’ és un dels plats estrella del Masala 73 (Muntaner, 152) i un dels curris més famosos de l’Índia. El xef Jordi Aros, que dirigeix el restaurant amb el seu soci Kuldeep Singh, explica que, «respectant la recepta tradicional», li han donat una volta «per transformar-lo en una espècie d’albergínia farcida».
«És una recepta vegetariana. Al nostre restaurant la compliquem una mica més perquè utilitzem el forn ‘tandoor’ per rostir l’albergínia i utilitzem les nostres pròpies barreges d’espècies, amb elaboracions massa llargues per fer-ho a casa». Per això ens proposa una recepta més senzilla que, assegura, «sorprendrà pel seu sabor i la seva presentació». Les quantitats són per a quatre persones.
PER A LA PASTA DE CURRI
Ingredients
3 alls
La mateixa quantitat de gingebre picat
1 culleradeta de comí en pols
0,5 culleradeta de xili en pols
2 culleradetes de ‘garam masala’
Un polsim de sal
5 g de coriandre picat
50 ml d’aigua
Elaboració
Moleu tots els ingredients amb la batedora.
PER AL CURRI
Ingredients
20 ml d’oli d’oliva
1 llauna de tomàquet triturat (500 g)
La pasta de curri (elaboració anterior)
300 ml de llet de coco
Elaboració
Sofregiu el tomàquet amb oli i afegiu-hi la pasta de curri.
Deixeu-ho reduir i afegiu-hi la llet de coco.
PER A L’ALBERGÍNIA
Ingredients
2 albergínies grans
20 g de mantega
Elaboració
Rostiu les albergínies en meitats en un forn a 180 graus durant 40 minuts.
Quan les albergínies estiguin cuites, buideu tota la carn (compte, que no es trenquin les albergínies) i talleu-les a daus irregulars.
Barregeu-les amb la mantega i, posteriorment, amb un terç de la salsa curri.
Farciu les albergínies.
PER A L’EMPLATAT
Notícies relacionadesIngredients
250 g de formatge ‘paneer’
1 magrana
1 grapat de coriandre
Pas a pas
Salsegeu la base del plat amb el curri.
Poseu-hi l’albergínia farcida a sobre.
Ratlleu formatge ‘paneer’ (o formatge feta si no trobeu ‘paneer’) i acabeu-ho decorant amb magrana i fulles de coriandre.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034