Gust insuperable
Les triomfadores croquetes de pernil de Cañitas Maite
Els manxecs Javier Sanz i Juan Sahuquillo, de Cañitas Maite, escollits Cocinero Revelación de Madrid Fusión 2021 i vencedors del concurs d’escabetxos, també han guanyat el de croquetes. Aquí tens la recepta
El pas dels joves cuiners manxecs Javier Sanz i Juan Sahuquillo, de Cañitas Maite (tapes i plats de producte a Casas Ibáñez, Albacete), per Madrid Fusión 2021, celebrat fa uns dies, podria catalogar-se de cicló. Però en el millor sentit de la paraula. Van arrasar allà per on van passar: es van alçar amb el premi Cocinero Revelación i van ser els guanyadors dels concursos d’escabetxos i de croquetes. Per imposar-se al primer, van presentar un guisat de pit de gall negre escabetxat a baixa temperatura amb verdures adobades en vinagre de flors i un ‘parfait’ del fetge de l’au i perdiu escabetxada amb vinagre de moscatell.
Per triomfar al segon, el títol oficial del qual és el de Millor Croqueta de Jamón Joselito (i el títol oficiós del qual és el de millor croqueta d’Espanya), van servir aquesta petita meravella la recepta de la qual us deixem aquí.
Ingredients
100 g de mantega d’ovella
2 l de llet sencera
200 g de llet d’ovella
110 g de farina
300 g de pernil Joselito
Sal
Pebre
Elaboració
Tallar el pernil molt finament fins a aconseguir una ‘brunoise’ molt fina.
Abocar la llet en un cassó i escalfar.
En una olla plana, fondre la mantega i afegir-hi el pernil amb el foc apagat. Homogeneïtzar-ho amb l’ajuda d’una llengua.
Afegir-hi la farina, barrejar bé amb la llengua i cuinar durant 7 minuts.
Quan estigui torrada, afegir-hi la meitat de la llet perquè s’integri bé. Afegir-hi l’altra meitat. Homogeneïtzar-ho i deixar-ho bullir sense parar de remoure.
Quan ja bulli, cuinar la massa durant 8 minuts a foc fort. Passat aquest temps, posar el foc al mínim i cuinar 8 minuts més.
Posar al punt de sal i pebre.
Afegir-hi 200 grams de llet d’ovella i barrejar bé amb la barnilla.
Una vegada acabada la massa, abocar sobre una safata i deixar-la reposar fins que la massa adquireixi una textura ferma.
Donar-li forma de croquetes i fregir-les a 180 graus en oli abundant o a la fregidora. Quan estiguin daurades, retirar-les i assecar molt bé l’excés de greix.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia