Gust insuperable
Les triomfadores croquetes de pernil de Cañitas Maite
Els manxecs Javier Sanz i Juan Sahuquillo, de Cañitas Maite, escollits Cocinero Revelación de Madrid Fusión 2021 i vencedors del concurs d’escabetxos, també han guanyat el de croquetes. Aquí tens la recepta

El pas dels joves cuiners manxecs Javier Sanz i Juan Sahuquillo, de Cañitas Maite (tapes i plats de producte a Casas Ibáñez, Albacete), per Madrid Fusión 2021, celebrat fa uns dies, podria catalogar-se de cicló. Però en el millor sentit de la paraula. Van arrasar allà per on van passar: es van alçar amb el premi Cocinero Revelación i van ser els guanyadors dels concursos d’escabetxos i de croquetes. Per imposar-se al primer, van presentar un guisat de pit de gall negre escabetxat a baixa temperatura amb verdures adobades en vinagre de flors i un ‘parfait’ del fetge de l’au i perdiu escabetxada amb vinagre de moscatell.
Per triomfar al segon, el títol oficial del qual és el de Millor Croqueta de Jamón Joselito (i el títol oficiós del qual és el de millor croqueta d’Espanya), van servir aquesta petita meravella la recepta de la qual us deixem aquí.
Ingredients
100 g de mantega d’ovella
2 l de llet sencera
200 g de llet d’ovella
110 g de farina
300 g de pernil Joselito
Sal
Pebre
Elaboració
Tallar el pernil molt finament fins a aconseguir una ‘brunoise’ molt fina.
Abocar la llet en un cassó i escalfar.
En una olla plana, fondre la mantega i afegir-hi el pernil amb el foc apagat. Homogeneïtzar-ho amb l’ajuda d’una llengua.
Afegir-hi la farina, barrejar bé amb la llengua i cuinar durant 7 minuts.
Quan estigui torrada, afegir-hi la meitat de la llet perquè s’integri bé. Afegir-hi l’altra meitat. Homogeneïtzar-ho i deixar-ho bullir sense parar de remoure.
Quan ja bulli, cuinar la massa durant 8 minuts a foc fort. Passat aquest temps, posar el foc al mínim i cuinar 8 minuts més.
Posar al punt de sal i pebre.
Afegir-hi 200 grams de llet d’ovella i barrejar bé amb la barnilla.
Una vegada acabada la massa, abocar sobre una safata i deixar-la reposar fins que la massa adquireixi una textura ferma.
Donar-li forma de croquetes i fregir-les a 180 graus en oli abundant o a la fregidora. Quan estiguin daurades, retirar-les i assecar molt bé l’excés de greix.
- Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
- Futbol Noves imatges del Camp Nou: així serà com quedarà l’estadi
- Pèls de punta Gonzalo Bernardos adverteix del "festival" immobiliari que ve: "L'habitatge de compra es posarà molt car..."
- Avís de «perill» El Meteocat preveu una tarda de dissabte d’intenses pluges a Catalunya
- EUA ¿Caos o mètode? L’Acord de Mar-a-Lago, el pla que donaria un sentit a la guerra comercial de Trump
- Guia completa Sant Jordi 2025 a Tarragona: parades de llibres i roses a la Rambla Nova, signatures d'autors i propostes
- El nou tauler global Meloni es llança a salvar les relacions comercials entre Europa i els EUA
- Contra els houthis 58 morts i un centenar de ferits en un bombardeig dels EUA al Iemen
- TENNIS Alcaraz es recompon i segueix endavant a Barcelona
- Bàsquet El Madrid, al ‘play-off’ a base de triples