Recepta de llibre

Com fer unes croquetes de pop a la gallega

Chema Soler, creador de Gastrocroquetería, La Gastro de Chema i Street Food by Chema Soler, proposa aquest homenatge al pop ‘a feira’ en forma de croqueta

Com fer unes croquetes de pop a la gallega
1
Es llegeix en minuts
Chema Soler (Gastrocroquetería, La Gastro de Chema y Strret Food by Chema Soler)

Chema Soler és el creador de la Gastrocroquetería, el primer restaurant del món especialitzat en croquetes d’alta cuina, La Gastro de Chema i Street Food by Chema Soler. A ‘Croquetas gourmet’ (Libros Cúpula) revela més de 80 receptes de tot tipus: de carn, de mar, ‘veggies’, inspirades en cuines del món, tradicionals i dolces.

Això és el que diu de la pop a la gallega: «¡‘Top’, ‘top’, ‘top’! Aquesta croqueta la vaig tenir al cap des del dia que vaig obrir les portes del meu primer restaurant. Em considero el fan número u d’aquesta tapa meravellosa [...] Pop, patata i pebre vermell: ¿hi ha cap combinació millor? Amb la intenció d’estar a l’altura d’aquesta exquisitat, reinventem les croquetes de pop a la gallega, que, a fi de no desviar-nos gens ni mica del concepte original, cobrim amb flocs de patata».

Ingredients

Per a les croquetes de pop a la gallega

  • 1 kg de patates

  • 500 g de pop cuit

  • C/s d’oli d’oliva

  • C/s de pebre vermell de La Vera

  • C/s de sal

Per a l’arrebossat

  • C/s de farina

  • C/s d’ou batut

  • C/s de flocs de patata (puré)

Per al fregit

  • C/s d’oli d’oliva verge extra

Per a l’emplatat

  • 150 g de pebrots rostits o del Piquillo

  • Rodanxes de pop cuit (una per croqueta)

  • C/s de pebre vermell


Notícies relacionades

Elaboració

  1. Peleu i espetegueu les patates.

  2. Poseu-les en una cassola i llanceu-hi aigua just fins a cobrir-les. Saleu, tapeu la cassola i coeu-les a foc mitjà fins que estiguin ben tendres.

  3. Escorreu-les, poseu-les en una safata i aixafeu-les amb una forquilla fins a obtenir un puré molt fi i homogeni.

  4. Barregeu el puré amb el pop picat de forma irregular i aneu-hi incorporant oli d’oliva (per donar-li cremositat) i pebre vermell al gust.

  5. Doneu-hi el punt de sal i deixeu refredar la massa. Cobriu la superfície amb film transparent i deixeu-la reposar al frigorífic unes 12 hores.

  6. Quan la massa sigui ben freda, feu les boles de les croquetes i passeu-les per farina, ou batut i flocs de patata.

  7. Fregiu-les en oli d’oliva verge extra a 190 graus, retireu-les de la fregidora i deixeu-les reposar sobre paper absorbent.


Emplatat

  1. Serviu les croquetes en un plat de fusta de pop a la gallega amb els pebrots rostits i glacejats i una rodanxa de pop a sobre de cada una, i empolvoreu-les amb pebre vermell al gust.