Gustos poderosos
¿Què fer amb un ou i un pa? 4 idees d’entrepans sensacionals
Oriol Martinez, de The Egg Lab, proposa quatre bocates senzills de preparar i deliciosos

The Egg Lab Brunch va arribar fa un any i mig al barri de Sant Antoni (Sepúlveda, 80) per tocar els ous d’una manera deliciosa. Sobretot, amb propostes de ‘brunch’ durant tota la setmana. Un èxit que s’ha replicat a la zona alta (Ciutat de Balaguer, 14) amb The Egg Lab Street, on deixa de banda els ‘brunchs’ i serveix entrepans la base dels quals és el tresor gal·linaci. Els pots menjar a les dues minibarres a peu de carrer o demanar-los a domicili. ¿Qui ha dit ‘burger’?
Després de provar alguns dels seus bocates, demanem al seu responsable, Oriol Martinez, que ens aconselli sobre què fer amb un ou i un pa, i ell proposa quatre entrepans senzills, gustosos, d’aquests que acabes llepant-te fins al colze.
1. Amb ou remenat i béicon
A la carta de The Egg Lab Street i The Egg Lab Brunch apareix sota l’epígraf ‘Classic’. I el seu gust, sens dubte, ho és. No falla.
Marcar en una paella o en una planxa amb mantega un pa de brioix de Forn Sant Josep perquè faci crosta i la molla no s’amari tant amb el farcit que cal posar després.
Cuinar el béicon al forn o la paella.
Fer un ou remenat a foc molt lent perquè quedi melós. Si s’hi posa una mica de mantega sortirà més cremós. L’ou ha de ser fresc de gallines criades en llibertat.
Col·locar a la base l’ou remenat, el béicon i per sobre un tall de formatge cheddar.
Ficar l’entrepà al forn per fondre el formatge, que al desfer-se formarà una capa sobre el farcit.
Escalfar ceba fins que quedi caramel·litzada (de color marronet) i col·locar-la per sobre.
Afegir-hi maionesa de trufa (en una batedora, barrejar maionesa amb unes gotes d’oli de trufa).
2. Amb ou ferrat i rosbif
El rosbif és tan ‘british’ que el nom de Camden, el mític barri de Londres, li va com anell al dit, a aquest entrepà de The Egg Lab Street.
Marcar en una paella o en una planxa amb mantega un pa de brioix de Forn Sant Josep perquè faci crosta i la molla no s’amari tant amb el farcit que cal posar després.
Fregir un ou. Reservar.
Untar la base del pa amb maionesa.
Posar una peça de rosbif al forn amb les herbes que més t’agradin, sal i oli. Quan estigui feta, tallar-la en làmines fines.
Col·locar un tall de formatge blanc sobre un de rosbif i posar-ho al pa.
Fer-li un cop de calor al forn perquè es fongui el formatge.
Afegir-hi ruca.
Rematar amb l’ou ferrat.
3. Amb ou remenat, salmó fumat i alvocat
Notícies relacionadesAloha és un bocata que podria servir perfectament per a qualsevol ‘brunch’. En aquest cas, és a The Egg Lab Street.
Marcar en una paella o en una planxa amb mantega un pa multicereals lleuger de Forn Sant Josep perquè faci crosta i la molla no s’amari tant amb el farcit que cal posar després.
Posar a la base salmó fumat i alvocat en talls o triturat.
Afegir una fulleta d’enciam trocadero, un ou remenat i, per sobre, un tall de formatge blanc marcat a la planxa, volta i volta, per a fer-la una mica més tova sense que arribi a fondre’s.
Posar-hi mostassa de mango (triturar a la batedora dos terços de mostassa de Dijon amb un terç mango confitat).
4. Amb ànec Pequín i xiitake
Ara, un toc asiàtic. The Egg Lab Street el serveix amb el nom de Pequín; obvi, ja que l’ànec Pequín és un dels seus ingredients protagonistes.
Marcar en una paella o en una planxa amb mantega un pa de brioix de Forn Sant Josep perquè faci crosta i la molla no s’amari tant amb el farcit que cal posar després.
En una paella o planxa, marcar uns talls fins d’ànec desossat a l’estil Pequín (es pot comprar a qualsevol supermercat de menjar asiàtic).
Saltejar amb mantega el xiitake amb la salsa hoisin i el miso (es poden comprar a qualsevol supermercat de menjar asiàtic).
Barrejar en una batedora dos terços de maionesa i un de salsa hoisin.
Per muntar l’entrepà, col·locar-hi primer el xiitake, després l’ànec, després un ou ferrat i, per acabar, una mica de maionesa hoisin.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Aldarull Un grup causa aldarulls en un tren obligant a intervenir la maquinista
- Negociacions El PSOE i Junts es reuneixen abans del debat de la qüestió de confiança
- Un 93% dels trens de la Cerdanya incompleix l'horari
- CARDIOLOGIA ¿Què són i com evitar els greixos trans, que augmenten el risc de mort un 34%?
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet