Tradició i diversió
Dues receptes de panellets divertides i molt fàcils de fer
Vallflorida Xocolaters i L’Atelier Barcelona proposen dues maneres senzilles de preparar aquest dolç que et faran somriure

El calendari mana i ara toca panellets. Menjar-los i, per què no, fer-los. A nosaltres ens agraden les dues coses, així que hem anat a dues pastisseries de renom perquè ens aconsellin quines peces elaborar... i com fer-ho, és clar. Volem receptes divertides i fàcils de fer.
Vallflorida Xocolaters (carretera del Montseny, 12, Sant Esteve de Palautordera) ens proposa uns panellets amb cítrics i xocolata, mentre que L’Atelier Barcelona (Viladomat, 140 bis) aposta pels panellets quadrats, com la gamma que ven aquest any. ¿Quins et fan salivar més?

‘Panellets de cítrics i xocolata
Ingredients
250 g d’ametlla en pols
235 g de sucre
75 g de clares d’ou
Oli essencial d’ametlla amarga
Ratlladura de pell de llimona i de pell de taronja
300 g de xocolata negra
Elaboració
Barregeu el sucre, la pols d’ametlla i dues gotes d’oli essencial d’ametlla amarga.
Afegiu-hi les clares i la ratlladura de pell de llimona i de taronja (al gust), barregeu-ho tot i reserveu a la nevera unes hores amb paper film.
Talleu peces de massapà de 10-12 grams aproximadament i treballeu-les perquè tinguin forma esfèrica.
Coieu les boletes de massapà a 210 graus durant uns 10 minuts fins que quedin daurades i deixeu-les refredar.
Escalfeu la xocolata al microones 1 minut. Removeu, escalfeu un altre minut i torneu a remoure.
Esteneu la xocolata per refredar-la. Quan estigui a 30 graus, cobriu les boletes de massapà amb l’ajuda d’uns guants.
Poseu-hi una mica de ratlladura de cítrics per decorar i deixeu refredar.

Panellets quadrats
Notícies relacionadesIngredients
500 g d’ametlla molta
250 g de sucre
50 g de clara d’ou
g de pinyons del país ecològics
Elaboració
Barregeu tots els ingredients i cobriu la mescla amb pinyons del país ecològics barrejats amb rovell d’ou sense excés.
Coieu-ho al forn a 230 graus durant 4 minuts.
Deixeu refredar i degusteu-los.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Habitatge El milionari José Elías opina sobre comprar o llogar el 2025: "Si guanyes 2.000 euros al mes..."
- Sergio Peris-Mencheta, actor i director: "Des de la malaltia, la meva imaginació s’ha alliberat"
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet
- Atac a Berlín Ferit greu un turista espanyol apunyalat prop del monument de l’Holocaust
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Càrrecs públics ¿Què ha passat amb els consellers d’ERC sis mesos després del final del Govern d’Aragonès?
- Criança El pediatre Carlos González aclareix la importància d’entendre i gestionar els desitjos infantils: «Cedir no és perdre autoritat…»
- Després les polèmiques declaracions de la 'consellera' Parlon Estigmatizar és pensar que trastorn mental és sinònim de violència
- Consells pràctics El truc casolà perquè la goma de la rentadora quedi com nova
- Més parlants, menys ús habitual, més bilingüisme: la salut del català, en nou gràfics