Tradició i diversió

Dues receptes de panellets divertides i molt fàcils de fer

  • Vallflorida Xocolaters i L’Atelier Barcelona proposen dues maneres senzilles de preparar aquest dolç que et faran somriure

Dues receptes de panellets divertides i molt fàcils de fer
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El calendari mana i ara toca panellets. Menjar-los i, per què no, fer-los. A nosaltres ens agraden les dues coses, així que hem anat a dues pastisseries de renom perquè ens aconsellin quines peces elaborar... i com fer-ho, és clar. Volem receptes divertides i fàcils de fer.

Vallflorida Xocolaters (carretera del Montseny, 12, Sant Esteve de Palautordera) ens proposa uns panellets amb cítrics i xocolata, mentre que L’Atelier Barcelona (Viladomat, 140 bis) aposta pels panellets quadrats, com la gamma que ven aquest any. ¿Quins et fan salivar més?

‘Panellets de cítrics i xocolata

Ingredients

  • 250 g d’ametlla en pols

  • 235 g de sucre

  • 75 g de clares d’ou

  • Oli essencial d’ametlla amarga

  • Ratlladura de pell de llimona i de pell de taronja

  • 300 g de xocolata negra

Elaboració

  1. Barregeu el sucre, la pols d’ametlla i dues gotes d’oli essencial d’ametlla amarga.

  2. Afegiu-hi les clares i la ratlladura de pell de llimona i de taronja (al gust), barregeu-ho tot i reserveu a la nevera unes hores amb paper film.

  3. Talleu peces de massapà de 10-12 grams aproximadament i treballeu-les perquè tinguin forma esfèrica.

  4. Coieu les boletes de massapà a 210 graus durant uns 10 minuts fins que quedin daurades i deixeu-les refredar.

  5. Escalfeu la xocolata al microones 1 minut. Removeu, escalfeu un altre minut i torneu a remoure.

  6. Esteneu la xocolata per refredar-la. Quan estigui a 30 graus, cobriu les boletes de massapà amb l’ajuda d’uns guants.

  7. Poseu-hi una mica de ratlladura de cítrics per decorar i deixeu refredar.


Panellets quadrats

Notícies relacionades

Ingredients

  • 500 g d’ametlla molta

  • 250 g de sucre

  • 50 g de clara d’ou

  • g de pinyons del país ecològics

Elaboració

  1. Barregeu tots els ingredients i cobriu la mescla amb pinyons del país ecològics barrejats amb rovell d’ou sense excés.

  2. Coieu-ho al forn a 230 graus durant 4 minuts.

  3. Deixeu refredar i degusteu-los.