Pastís triomfador

Així es fa la recepta de pastís de formatge de Burgos campiona d’Espanya

Nicolás Reyes Ruiz, del restaurant Cañadío (Madrid), ha guanyat el primer campionat nacional de pastissos de formatge elaborats amb formatge fresc de Burgos, celebrat a Lerma

Així es fa la recepta de pastís de formatge de Burgos campiona d’Espanya
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Nicolás Reyes Ruiz, del restaurant Cañadío (Madrid), ha guanyat el primer campionat nacional de pastissos de formatge elaborats amb formatge fresc de Burgos, celebrat a Lerma. Paco Torreblanca, declarat millor pastisser del món en diverses ocasions, ha exercit com a president del jurat, integrat per Ricardo Vélez (pastisseria Moulin Chocolat), Nino Redruello (restaurant Fismuler), Estela Gutiérrez (segon classificat en el concurs Pastelero Revelación de Madrid Fusión 2021) i José Carlos Capel (crític gastronòmic).

Tots els concursants van preparar els seus respectius pastissos en directe de principi a fi. El 70% del formatge utilitzat en l’elaboració dels mateixos ha sigut el formatge fresc de Burgos, com es feia tradicionalment i un dels requisits imprescindibles en aquest campionat.

Aquesta és la recepta guanyadora del primer campionat nacional de pastissos de formatge elaborats amb formatge fresc de Burgos.

Notícies relacionades

Ingredients

  • 1 kg de formatge fresc (540 g de formatge fresc Sasamón escorregut de sèrum)

  • 160 g de formatge Philadelphia

  • 100 g de formatge blau

  • 550 g de nata

  • 180 g de llet condensada

  • 200 g de mel

  • 100 g de sucre

  • 280 g de rovell d’ou natural

  • 200 g de rovell líquid

Elaboració

  1. Tritureu el rovell amb els formatges, la mel, la llet condensada i el sucre amb una batedora fins que no quedin grumolls.

  2. Afegiu-hi la nata i torneu a passar la barreja per la batedora durant un o dos minuts més. Reserveu en un motllo de pastís.

  3. Preescalfeu el forn a 180 graus durant 15 minuts.

  4. Baixeu a 170 graus amb ventilador i poseu el motllo durant 37-40 minuts. Al passar aquest temps ja estarà llest.