Recepta tradicional

Així pots preparar un tortell de Reis clàssic perfecte

  • Si segueixes pas a pas aquesta preparació, aquest dolç tan popular per Nadal et quedarà espectacular

Així pots preparar un tortell de Reis clàssic perfecte
2
Es llegeix en minuts

No hi ha res com un bon tortell de Reis sucós, aromàtic i saborós. Fer-lo a casa, seguint una recepta de confiança, és garantia d’èxit. Aquesta de la xef Marina Rivas, coautora amb Inés Ortega –filla de la mítica Simone Ortega– dels nous llibres de la saga ‘1.080 recetas’, és a prova de fallades. 

Aquesta és la recepta per a un tortell clàssic, però Marina Rivas explica que «pot partir-se per la meitat i omplir-se amb crema pastissera, crema de xocolata o nata...». En cas que no es mengi sencer, es pot aprofitar per als dies següents i «servir-lo torrat per a l’esmorzar». ¡Un tortell de Reis mai es desaprofita!

Notícies relacionades

Ingredients

  • 600 g de farina

  • 3 ous (un per daurar la massa)

  • 100 g de mantega en pomada

  • 75 g de sucre

  • 3 cullerades soperes d’aiguanaf

  • 1 vas i mig de llet

  • 25 g de llevat fresc

  • Un pessic de sal

  • Fruites confitades

  • Ametlla laminada

  • Una sorpresa

  • ¡I la fava!


Preparació

  1. Tempereu mig vas de llet i foneu-hi el llevat.

  2. Poseu en un bol vuit cullerades soperes de farina i afegiu-hi la llet amb el llevat. Pasteu-ho bé i deixeu-ho en un lloc temperat (això és molt important), cobert amb un drap espès fins que augmenti el doble del seu volum (més o menys, una hora i mitja).

  3. En un altre bol, amb la resta de la farina, fer un forat al centre i poseu-hi la llet, dos ous batuts com per fer una truita, el sucre, la sal i l’aiguanaf.

  4. Pasteu-ho i passeu-ho en una taula lleugerament empolvorada amb farina, continueu-ho pastant i aneu-hi afegint diverses vegades la mantega tova.

  5. Quan la primera massa estigui llevada, uniu-la amb aquesta segona massa.

  6. Deixeu en repòs la barreja de les dues masses, tapada amb un drap gruixut durant unes quatre hores en un lloc temperat.

  7. Unteu la safata del forn amb mantega. Feu una bola amb la massa. Mulleu-vos lleugerament les mans i, amb el puny, formar un forat al centre de la massa per donar forma al tortell.

  8. Bateu el tercer ou com per a una truita. Pinteu amb una brotxa tot el tortell.

  9. Adorneu-lo amb les fruites i les làmines d’ametlla. Introduïu-hi per la part de sota la sorpresa i la fava.

  10. Escalfeu el forn a 200 graus només per sota. Fiqueu la safata amb el tortell a mitja altura al forn, durant 45 minuts més o menys.

  11. En cas que no es dauri per la part de dalt, poseu-lo a gratinar cinc minuts fins que agafi color.

  12. Traieu la safata del forn i, quan el tortell estigui temperat, desenganxeu-lo amb l’ajuda d’un ganivet rodó.