Recepta tradicional
Així pots preparar un tortell de Reis clàssic perfecte
Si segueixes pas a pas aquesta preparació, aquest dolç tan popular per Nadal et quedarà espectacular

No hi ha res com un bon tortell de Reis sucós, aromàtic i saborós. Fer-lo a casa, seguint una recepta de confiança, és garantia d’èxit. Aquesta de la xef Marina Rivas, coautora amb Inés Ortega –filla de la mítica Simone Ortega– dels nous llibres de la saga ‘1.080 recetas’, és a prova de fallades.
Aquesta és la recepta per a un tortell clàssic, però Marina Rivas explica que «pot partir-se per la meitat i omplir-se amb crema pastissera, crema de xocolata o nata...». En cas que no es mengi sencer, es pot aprofitar per als dies següents i «servir-lo torrat per a l’esmorzar». ¡Un tortell de Reis mai es desaprofita!
Notícies relacionadesIngredients
600 g de farina
3 ous (un per daurar la massa)
100 g de mantega en pomada
75 g de sucre
3 cullerades soperes d’aiguanaf
1 vas i mig de llet
25 g de llevat fresc
Un pessic de sal
Fruites confitades
Ametlla laminada
Una sorpresa
¡I la fava!
Preparació
Tempereu mig vas de llet i foneu-hi el llevat.
Poseu en un bol vuit cullerades soperes de farina i afegiu-hi la llet amb el llevat. Pasteu-ho bé i deixeu-ho en un lloc temperat (això és molt important), cobert amb un drap espès fins que augmenti el doble del seu volum (més o menys, una hora i mitja).
En un altre bol, amb la resta de la farina, fer un forat al centre i poseu-hi la llet, dos ous batuts com per fer una truita, el sucre, la sal i l’aiguanaf.
Pasteu-ho i passeu-ho en una taula lleugerament empolvorada amb farina, continueu-ho pastant i aneu-hi afegint diverses vegades la mantega tova.
Quan la primera massa estigui llevada, uniu-la amb aquesta segona massa.
Deixeu en repòs la barreja de les dues masses, tapada amb un drap gruixut durant unes quatre hores en un lloc temperat.
Unteu la safata del forn amb mantega. Feu una bola amb la massa. Mulleu-vos lleugerament les mans i, amb el puny, formar un forat al centre de la massa per donar forma al tortell.
Bateu el tercer ou com per a una truita. Pinteu amb una brotxa tot el tortell.
Adorneu-lo amb les fruites i les làmines d’ametlla. Introduïu-hi per la part de sota la sorpresa i la fava.
Escalfeu el forn a 200 graus només per sota. Fiqueu la safata amb el tortell a mitja altura al forn, durant 45 minuts més o menys.
En cas que no es dauri per la part de dalt, poseu-lo a gratinar cinc minuts fins que agafi color.
Traieu la safata del forn i, quan el tortell estigui temperat, desenganxeu-lo amb l’ajuda d’un ganivet rodó.
- Successos Roben un mòbil d’un restaurant de Barcelona i els atrapen perquè el telèfon està en xinès
- Sequera a Catalunya Estat dels embassaments avui a Catalunya: puja el nivell de les reserves
- Catalunya Ràdio 'Que no surti d'aquí' cancel·la la seva emissió aquest dimarts després de la polèmica amb Ter Stegen i deixa a l'aire la seva continuïtat
- La consellera de Drets Socials viu a cavall de Madrid i Barcelona
- Tribunals Un professor d’institut de Badalona reconeix que va assetjar sexualment tres alumnes
- Tribunals La jutgessa cita com a imputats a Bartomeu i Sandro Rosell pel 'cas Negreira'
- Investigació La desigualtat també arriba al llit: per què les dones tenen menys orgasmes en relacions heterosexuals
- Incidents L'imam desnonat a Salt: "Que els joves no facin res; estem en un terreny d'entesa"
- Anuari del 2024 La música en directe aconsegueix un altre rècord de facturació i Madrid destrona Barcelona com a principal motor
- Educació a Catalunya Les escoles La Farga i la Vall comuniquen a les famílies que segregaran per sexe i que perdran el concert