Dolç passatemps

Tres receptes de galetes per triomfar en aquestes festes

  • Apunta aquestes idees per fer un berenar ideal per a les fredes tardes de desembre

Tres receptes de galetes per triomfar en aquestes festes

Shutterstock

2
Es llegeix en minuts

El Nadal és, tradicionalment, una de les èpoques més fredes de l’any. De fet, no és gens estrany que la neu faci acte de presència i tenyeixi de blanc un paisatge il·luminat per llums de colors i avets decorats. Aquest idíl·lic paisatge que convida a l’arribada del Pare Noel pot estar bé per a una estona, però també anima a contemplar com cauen els flocs des de l’escalfor de la llar.

Tot i que des que va començar la pandèmia cal extremar les precaucions amb les reunions en interiors, fer petites reunions a casa és una bona opció per disfrutar de les festes. Un berenar amb els més petits és un dels millors plans, però per a això cal preparar un bon berenar.

No pot faltar la xocolata calenta o uns bons xurros, però hi ha altres opcions que es poden deixar preparades amb temps. Les millors són les galetes, que, a més, es poden fer de formes divertides per agradar als nens.

Aquí deixem tres propostes diferents que s’adapten a tots els gustos:

Galetes de gingebre

Ingredients

  • Quatre tasses de farina

  • Una cullerada de llevat en pols

  • Una cullerada de gingebre molt

  • Dues cullerades de canyella

  • Una cullerada de clau molt

  • Una tassa de mantega a temperatura ambient

  • Una tassa de sucre morè

  • Un ou

  • Mitja tassa de mel

Elaboració:

  • Barregeu els ingredients secs (farina, llevat, gingebre, canyella i clau).

  • Bateu la mantega amb el sucre i després incorporeu-hi la mel i l’ou.

  • Incorporeu a aquesta massa els ingredients secs.

  • Introduïu el resultat en una bossa de plàstic hermètic i deixeu-ho refredar durant almenys dues hores.

  • Estireu la massa i feu les formes desitjades.

  • Enforneu-les a 180 graus durant uns 15 minuts.

Galetes de mantega

Ingredients

  • 200 grams de mantega pomada

  • 120 grams de sucre

  • 280 grams de farina

  • Una cullerada d’essència de vainilla

Elaboració:

  • Bateu la mantega amb el sucre i afegiu-hi després l’essència de vainilla.

  • Incorporeu-hi la farina prèviament tamisada.

  • Estireu la massa i feu les formes desitjades.

  • Enforneu-les a 180 graus durant uns 12 minuts.

Galetes de taronja

Notícies relacionades

Ingredients

  • 300 grams de farina

  • 180 grams de sucre

  • 150 grams de mantega

  • Ratlladura i suc d’una taronja

  • Un sobre de llevat

  • Dos rovells d’ou

  • Una mica de sal

Elaboració:

  • Foneu la mantega al microones i incorporeu-hi després el sucre. Bateu-ho molt bé fins que quedi una barreja cremosa.

  • Afegiu-hi els rovells, la ratlladura i el suc de taronja.

  • Incorporeu-hi la farina prèviament tamisada, el llevat i la sal.

  • Deixeu reposar la barreja durant almenys dues hores.

  • Estireu la massa i feu les formes desitjades.

  • Enforneu-les a 180 graus durant uns 12 minuts.