Adeu 2021
Les millors postres per delectar els vostres amics la nit de Cap d’Any
Us proposem diverses idees per culminar el sopar amb festa grossa i acomiadar l’any amb un regust dolç

Aquest any 2021 s’acosta al final i milions de ciutadans es preparen per celebrar el seu comiat i, alhora, rebre de la millor manera possible el 2022. Les famílies ultimen els preparatius i acaben de fer les compres per elaborar un sopar de la nit de Cap d’Any que, com cada 31 de desembre, serà molt especial.
Com és habitual a Espanya, aquest final d’any famílies i amics s’ajuntaran al voltant de la taula per acomiadar l’any envoltats dels éssers estimats. Tot i que alguns opten per celebrar aquesta data en un restaurant, la majoria es decanta per organitzar un tiberi a casa i sorprendre el paladar dels seus convidats.
Així les coses, la nit de Cap d’Any és una oportunitat perfecta perquè els amants dels fogons i els ‘cuiners aficionats’ de casa elaborin els seus millors plats. La nit del 31 de desembre, no obstant, té un petit hàndicap respecte de festivitats com la nit de Nadal i Nadal. I és que, moltes persones preparen les seves receptes estrella per als primers sopars i es queden sense idees per sorprendre per la nit de Cap d’Any i Primer d’Any. Però la veritat és que això és un problema menor, ja que la persona que sol cuinar, normalment, és capaç d’atrevir-se amb pràcticament qualsevol plat.
Per això, en aquest article detallem els passos a seguir per cuinar algunes postres amb què sorprendre els vostres convidats.
1. Polvorons
1. PolvoronsIngredients
400 g de farina
200 g de llard de porc
250 g de sucre llustre
Elaboració:
Esteneu la farina sobre una safata i poseu-la a escalfar al forn 140ºC fins que es comenci a daurar (un to lleugerament marró). S’ha d’evitar que agafi massa color, ja que els polvorons es poden desfer.
Treieu la safata del forn amb compte de no cremar-vos i deixeu-la refredar. Escalfeu un cassó a foc lent i afegiu el llard de porc per fondre’l.
Un cop estigui líquid, afegiu al cassó la farina i barregeu-ho.
Afegiu 150 g de sucre llustre i aparteu del foc. Heu de treballar la massa durant 10 minuts fins que estigui freda. Si en teniu un a l’abast, també podeu utilitzar un robot de cuina per pastar.
Deixeu reposar la massa 25 minuts i després feu formes esfèriques, aplanant-les una mica amb la mà.
Poseu-les sobre la safata del forn amb el fons folrat amb paper vegetal.
Preescalfeu el forn 120ºC i enforneu durant 30 minuts.
2. Torrades amb natilles
2. Torrades amb natilles Ingredients per a 4 persones
1 barra de pa
2 cullerades de llet
50 g de sucre
2 ous
1 cullerada de cafè soluble
Essència de vainilla
Oli.
Per a les natilles
500 ml de llet
1 pela de llimona
80 g de sucre
2 rovells d’ou
15 g de maicena
1 culleradeta de mantega
Elaboració:
Talleu el pa a llesques.
Mentrestant, en un cassó escalfeu la llet amb el sucre i la vainilla; quan comenci a bullir, aparteu del foc i deixeu temperar.
Arrebosseu les llesques de pa amb la llet vainillada. Si el pa és dur és convenient que el deixeu en remull durant 10 minuts; després, el passeu per ou batut i el fregiu en una paella amb abundant oli calent; després, el treieu, el deixeu escórrer sobre paper absorbent i el reserveu amb calor.
Poseu a bullir el mig litre de llet amb la pela de llimona, el sucre i la mantega.
Barregeu l’anís amb els rovells i la maicena, batent-lo fins que es dissolgui del tot; llavors, aparteu la llet del foc, retireu la pela de llimona i ho aboqueu sobre la barreja dels rovells.
Bateu-ho tot i ho poseu a coure removent sense parar fins que espesseixi; en aquest punt, aparteu-ho del foc i deixeu-ho temperar.
Presentació
Serviu les torrades emplatades i banyades amb les natilles.
3. Tronc de xocolata
3. Tronc de xocolataIngredients per a 4 persones
250 g de nous picades
2 ous
200 g de xocolata fondant
1 llimona
1,5 tasses de sucre
1 gotet de nata líquida
Sucre llustre
Mantega
Elaboració:
Unteu amb mantega un motllo allargat.
En un bol gran bateu 250 grams de mantega i el sucre.
Afegiu els rovells, el suc de llimona i les nous.
Barregeu tot bé i afegiu les clares batudes a punt de neu, removent amb compte perquè no s’abaixin.
Aboqueu la crema obtinguda sobre el motllo reservat i fiqueu-ho al congelador perquè s’endureixi.
Mentrestant, poseu en un bol la xocolata trossejada i cuineu-ho al microones al 100% de potència durant sis minuts. Quan s’hagi fos, afegiu la nata i barregeu bé els dos ingredients.
Presentació
Un cop endurida la massa dins el congelador, la desemmotlleu sobre una font de servir allargada. La millor manera de fer-ho és ficant el motllo uns instants en aigua calenta. Sobre el tronc esteneu la crema de xocolata, feu-hi uns solcs amb una forquilla i empolvoreu amb una mica de sucre.
4. Panettone
4. PanettoneIngredients
Llevat
Una tasseta de farina
Llet
4 ous
2 rovells
150 g de mantega
Panses
Llavors de xocolata
Ratlladura de taronja
Fruita seca
Sucre
Elaboració:
Poseu aigua tíbia dins un bol, afegiu un sobre de llevat i remogueu fins que es dissolgui.
Afegiu una tasseta de farina, barregeu bé i deixeu que reposi durant 30 minuts.
Col·loqueu llet tíbia en un altre bol i afegiu-hi un altre sobre de llevat. Barregeu i deixeu reposar deu minuts.
En un bol gran, bateu quatre ous i dos rovells amb sucre. Afegiu la barreja de llet i llevat i remogueu fins a integrar-la.
Talleu 150 grams de mantega a daus petits, poseu-los en un bol gran amb farina i una culleradeta de sal i pasteu-ho. Incorporeu la barreja d’ou i continueu pastant fins que la barreja sigui homogènia.
Incorporeu la primera barreja de llevat i pasteu fins a obtenir una massa elàstica.
Afegiu-hi llavors de xocolata, ratlladura de taronja, fruita seca i panses i torneu a pastar. V
Aboqueu la massa en un bol untat amb mantega i deixeu reposar dues hores.
Unteu un motllo amb mantega, aboqueu la massa, tapeu amb un drap i deixeu reposar prop d’una hora.
Preescalfeu el forn a 210 graus, pinteu la superfície de la massa amb la nata i el rovell restant batuts, empolvoreu amb sucre granulat i enforneu durant 15 minuts.
Abaixeu el forn a 170 graus i manteniu la cocció 45 minuts més.
5. Copes de gelat Banana Split
Notícies relacionades5. Copes de gelat Banana SplitIngredients per a 4 persones
4 plàtans
4 boles de gelat de vainilla
4 boles de gelat de maduixa
Nata batuda
Caramel líquid
Elaboració:
Introduïu al congelador quatre copes de postres perquè estiguin ben fredes.
Poseu la nata batuda dins una mànega de pastisseria de broquet arrissat.
Col·loqueu a les copes una bola de gelat de cada gust i un plàtan sencer i pelat.
Completeu amb abundant nata batuda i banyeu amb caramel líquid per sobre. Podeu afegir, segons el vostre gust, unes maduixes i adornar-ho també amb unes neules.
- Accident Un funeral multitudinari acomiada la família Escobar-Camprubí
- EL PARTIT DE MONTJUÏC Flick se surt amb la seva
- Distinció de la Generalitat Indignació a Junts per la concessió de la Creu de Sant Jordi a Loles León
- Dia del llibre i la rosa Sant Jordi 2025, un nou bany de llibres i de masses
- AUTOCAR SINISTRAT L’ús del cinturó condiciona les ajudes del bus que va xocar a França
- Sant Jordi 2025, la festa del 23 d'abril Cercas, Bosch i Dueñas coronen un Sant Jordi miraculós i pletòric
- Sant Jordi 2025, la festa del 23 d'abril La festa d’‘Abril’ converteix el Dry Martini en l’Studio 54 de Sant Jordi
- Barcelona, protagonista Comsa i FCC executaran la fase final del Hall Zero
- TELEVISIÓ I MAS Creu de Sant Jordi
- ‘PLAY-OFF’ DE L’EUROLLIGA DE BÀSQUET El Barça dona mostres de debilitat a Mònaco i cau