Tres receptes d’amanides de Nadal per fugir dels excessos de les festes
En l’època de menjars copiosos i sobretaules interminables, proposem tres amanides fresques per contrarestar tant greix

El Nadal és època d’excessos, de menjars copiosos, de beure i de brindar en sobretaules interminables. Per això a més d’una se li fa llarga aquesta època en què tots mengem molt més de l’habitual. Això es fa encara més pesat en els sopars, que, tot i que es recomana fer-los lleugers, per la nit de Nadal i Cap d’Any s’omplen de patés, fregits i carns riques en greix.
Per això de vegades està bé servir algunes propostes més lleugeres per contrarestar els guisats de xai, les croquetes i les postres carregades de sucre. Més d’un ho agrairà per arribar a ple rendiment al moment del tortell de Reis.
Aquí van quatre idees d’amanides perfectes per a les taules de Nadal:
Amanida de llagostins
Ingredients
Un paquet de barreja d’enciams
400 grams de llagostins cuits
Vuit bastonets de cranc
Dos tomàquets d’amanida
Un alvocat madur
Dos ous
Elaboració:
Cogueu els ous de manera que els rovells estiguin completament quallats. Després deixeu refredar.
Talleu l’enciam a juliana, renteu i escorregueu-ho completament fins que no hi quedi aigua. Amaniu-ho amb oli, vinagre i sal.
Renteu i talleu els tomàquets a trossos petits. Feu el mateix amb l’alvocat i els ous.
Talleu els llagostins menys un parell que s’utilitzaran per decorar.
Barregeu tots els ingredients, excepte l’enciam, i afegiu-hi oli i sal.
Per emplatar, col·loqueu un llit d’enciam i a sobre la resta dels ingredients.
Amanida de burrata
Ingredients
Una burrata gran
300 grams de tomàquets cherry
Dues cullerades de pinyons
Una bossa de barreja d’enciams
Alfàbrega
Oli, sal i pebre
Elaboració:
Per confitar els tomàquets cherry, col·loqueu-los en una cassola amb molt oli i deixar-nlos e a temperatura mitja durant una hora. Reserveu i deixeu-los refredar.
Torreu els pinyons en una paella a mitja temperatura.
Col·loqueu la burrata al centre d’un plat i disposeu al voltant l’enciam i els tomàquets cherry confitats.
Decoreu amb pinyons i fulles d’alfàbrega.
Amaniu amb oli, sal i pebre.
Amanida de perdiu escabetxada
Ingredients
Perdiu escabetxada
Una granada
Un enciam
Una fogassa de pa dur
Una cullerada de mostassa a l’antiga
Una cullerada de mel
Oli, vinagre, sucre i sal
Elaboració:
Per preparar la vinagreta que servirà com a amaniment, barregeu la mostassa, la mel, la sal i el sucre. Afegiu-hi oli i vinagre, removeu i reserveu.
Talleu el pa dur i fregiu-lo en una paella amb molt oli fins que s’hagi daurat.
Trossegeu la perdiu.
Desgraneu la granada.
Talleu l’enciam a juliana.
Fiqueu l’enciam en una plata i amaniu-lo.
Col·loqueu a sobre el pa i la perdiu i decoreu-la amb la granada.
Amanida de bròcoli
Notícies relacionadesIngredients
Un bròquil
Cinc talls de bacó
50 grams de ceba cruixent
30 grams de barreja de llavors
30 grams de panses
20 grams de mel
Vinagre de poma
Sal i pebre
Elaboració:
Talleu el bacó en tires i disposeu-les en un plat pla per coure-les al microones. Reserveu-lo.
Cogueu el bròquil al vapor quatre minuts perquè quedi al punt.
Torreu la barreja de llavors en una paella.
Barregeuel bròquil amb les llavors, les panses i la ceba cruixent.
Prepareu una vinagreta amb la mel, el vinagre, sal i pebre.
Afegiu-hi la vinagreta.
Col·loqueu a sobre les tires de bacó i serviu al plat.
- Les principals cases d’apostes ja tenen un candidat favorit per ser el nou Papa
- Final de la Copa del Rei Les 8 hores que van portar el futbol espanyol al caire de l’abisme: «El Madrid no ens pot demanar que canviem els àrbitres»
- Entendre-hi més El costat més fosc de la intel·ligència artificial: pornografia personalitzada i sense límits
- Previsió meteorològica Catalunya torna a activar els avisos per pluges intenses per a aquest cap de setmana
- Radiografia lingüística Menys del 30% dels joves catalans tenen el català com a llengua habitual i «d’identificació»