Consells rodons

Aquests són els millors trucs per preparar unes bones mandonguilles casolanes

  • Fer la forma perfecta i aconseguir que la carn quedi sucosa no sempre és fàcil, però hi ha consells que fan que sigui possible

Aquests són els millors trucs per preparar unes bones mandonguilles casolanes
2
Es llegeix en minuts

Els mesos més freds de l’any són temps de menjars calents i contundents, però alhora saludables. I si a més es poden portar en carmanyola a l’oficina sense que perdi el sabor i la qualitat, l’aposta és segura.

Les mandonguilles reuneixen tots aquests ingredients i agraden tant a adults com a nens. A més, malgrat que en la seva versió més clàssica van acompanyades d’una bona salsa de tomàquet, aquesta no és l’única opció per disfrutar-les. Les possibilitats com a guarnició també són gairebé infinites: des d’un puré de patates fins a uns xips de moniato al forn.

Però abans de començar a preparar la recepta cal tenir molt en compte quina és la millor manera de fer una mandonguilla perfecta. Hi ha diversos trucs que va molt bé conèixer:

  • Per començar, perquè quedin amb una forma rodona perfecta, el millor és ajudar-se d’un vas amb farina. Donant unes voltes a les boles de carn picada quedaran totalment professionals. Una altra opció és ajudar-se d’un estri per preparar boles de gelat perquè totes siguin de la mateixa mida.

  • La carn ha de ser ben freda a l’hora de manejar-la perquè la forma no es perdi un cop passen per la paella.

  • També és recomanable passar-les només un cop per la picadora, perquè si no la barreja quedarà massa compacta.

  • Perquè siguin una explosió de sabor és bona idea afegir a la carn picada una bona barreja d’espècies. All en pols, pebre vermell, julivert, orenga, pebre negre... Les possibilitats són infinites.

  • I per aconseguir la textura perfecta és imprescindible utilitzar molla de pa xopa en llet. Això farà que el resultat final sigui molt més sucós que si es fa servir només pa ratllat o farina.

Un cop explicats els trucs, deixem la recepta de mandonguilles casolanes gairebé perfecta:

Ingredients

Notícies relacionades

Per a la carn

  • Mig quilo de carn picada barreja de vedella i porc.

  • Un ou

  • Molla de pa

  • Pa ratllat

  • Llet

  • Farina

  • Patates

  • Espècies: all en pols, pebre vermell, julivert i orenga

  • Sal i pebre negre

Per a la salsa

  • Un pot de tomàquet natural triturat

  • Una ceba

Preparació

  1. Barregeu la carn picada amb les espècies, l’ou, el pa ratllat (al gust) i la molla de pa sucada en llet.

  2. Un cop aconseguida una massa manejable, feu la forma rodona amb ajuda d’un got amb farina.

  3. Mentrestant aneu preparant la salsa. Primer s’ha d’escalfar la ceba a foc lent. Quan estigui translúcida i una mica daurada, incorporeu-hi el tomàquet triturat a foc molt baix, ja que podria saltar. Deixeu cuinant a foc lent.

  4. Quan totes les mandonguilles estiguin a punt, passeu-les per la paella un parell de minuts per daurar-les una mica.

  5. A mesura que es vagin fregint, passeu-les a la paella on està preparada la salsa.

  6. Deixeu cuinar uns 30-40 minuts a foc lent.

  7. Mentre les mandonguilles agafen el gust de la salsa, poseu a coure unes patates per a la guarnició.

  8. Emplateu i... ¡A disfrutar!