Per reconfortar-te
Pren nota d’aquests trucs si vols fer un bon caldo casolà
Utilitzar la millor matèria primera, torrar els ossos de pollastre o desgreixar el resultat final són alguns dels millors consells

Poques coses hi ha més reconfortants a l’hivern que un bon caldo casolà. Ve bé tant per salvar algun sopar com per utilitzar com a complement d’altres receptes com arrossos o guisats. I, per descomptat, és el menjar ideal per passar refredats, grips i fins i tot covid.
Les opcions per fer-ho són infinites: pot ser de pollastre, carn o peix, i admet infinitat de verdures que potenciïn el sabor i li aportin un extra de vitamines i nutrients.
No obstant, tot i que sembla senzill de fer a un primer cop d’ull, el cert és que hi ha trucs perquè surti exquisit.
Utilitzar la millor matèria primera. Com més qualitat tingui la matèria primera escollida per al caldo, més i millor sabor tindrà el resultat final. Per això, tot i que el caldo és un exemple perfecte de cuina d’aprofitament, el millor és utilitzar ingredients frescos i en perfectes condicions.
Molt temps a baixa temperatura. Un dels millors trucs a l’hora de fer un bon caldo és no tenir pressa. L’ideal és començar daurant els ingredients a temperatura forta amb un raig d’oli i, una vegada incorporada l’aigua calenta, deixar una mica més d’una hora a foc baix perquè els aliments treguin tot el seu sabor i propietats.
Desgreixar. Tot i que no se solen fer servir productes grassos per fer caldo, sempre és bona opció desgreixar el resultat final una vegada es refredi i el greix es quedi a la superfície. Per exemple, si utilitzem pollastre, la pell sol deixar anar un greix que no interessa per al resultat final.
Conservar en pots de vidre al buit. També és bona idea fer una bona quantitat de caldo que es pugui fer servir en diverses elaboracions. Perquè es conservi de la forma més adequada, l’ideal és dividir-lo en pots de vidre. Per fer el buit, n’hi ha prou amb deixar-lo refredar ben tancat i col·locat amb boca avall.
I aquí va la nostra proposta de la recepta del millor brou de pollastre.
Ingredients
Carcasses de pollastre
Aletes de pollastre
Un porro
Una patata petita
Un parell de pastanagues
Una ceba
Aigua
Preparació
Torrar els ossos del pollastre al forn perquè aportin més gust al caldo. És suficient amb enfornar-los uns 40 minuts.
En una olla, incorporar una mica d’oli i sofregir a temperatura forta les carcasses, les aletes i totes les verdures. Incorporar sal.
Cobrir amb aigua i deixar coure a foc suau durant almenys una hora.
Just al final, aixafar amb una cullera els ossos i les verdures perquè deixin anar tota la substància.
Desgreixar i colar.
Temes:
- Xarxa elèctrica ¿Què és el zero energètic, la principal hipòtesi de l'apagada generalitzada?
- Tall del subministrament elèctric Apagada generalitzada a Espanya: ¿què ha passat amb la llum?
- Apagada massiva La llum també se'n va a Portugal en una apagada que afecta Europa
- Xarxa elèctrica Les causes de l'apagada massiva a Espanya i Portugal
- D’Olot a l’armada japonesa