Idees senzilles

Tres receptes per fer plats de pasta diferents

  • Sorpreneu familiars i amics donant un toc original a aquest aliment que agrada a tothom

Tres receptes per fer plats de pasta diferents
3
Es llegeix en minuts

N’hi ha de mil formes, textures i sabors. També hi ha desenes de receptes amb què donar a aquest plat el lloc que es mereix a la cuina. Perquè la pasta pot ser que reuneixi tants adeptes com les croquetes. O gairebé.

Així, més enllà dels macarrons amb tomàquet de tota la vida, o la mítica pasta a la carbonara, hi ha desenes de receptes amb què sorprendre amics i familiars. La pasta és un aliment molt versàtil que admet tota mena d’ingredients, per tant, us proposem algunes receptes originals que es poden fer a casa per a qualsevol ocasió o dia de la setmana.

Macarrons amb tomàquet en tres textures

Deixem enrere el més tradicional i li posem una mica d’alegria per donar la volta a un plat que agrada a gairebé tothom.

Ingredients

  • 400 g de macarrons

  • 1 all

  • 1/2 ceba

  • 1 llauna de tomàquet natural trossejat

  • 200 ml de caldo de verdures

  • 8 tomàquets secs casolans

  • 10 tomàquets cherry

  • 150 g de formatge ratllat per gratinar

  • 10 g de mantega (opcional)

  • Oli d’oliva verge extra i sal

Elaboració

  1. Per elaborar una salsa de tomàquet casolana, escalfeu un all picat juntament amb mitja ceba en daus petits (fins que la ceba sigui transparent).

  2. Afegiu el tomàquet trossejat, removeu i deixeu coure a foc suau durant 40 minuts.

  3. Salpebreu i ensucreu si ho considereu necessari i afegiu el caldo i els tomàquets secs tallats a tires fines. Deixeu bullir perquè es lligui tot.

  4. Coieu els macarrons.

  5. Incorporeu els macarrons a la salsa i removeu bé.

  6. Escampeu una mica d’orenga amb el formatge ratllat, afegiu els tomàquets cherry a quarts i uns daus de mantega (opcional). Introduïu al forn i gratineu perquè es fongui el formatge i es dauri la superfície.


Tallarins amb salsa Alfredo

Aquest plat de pasta és un dels més famosos de la cuina italiana. Molt senzill de fer, donarà un toc nou al menú de casa i agradarà a tothom.

Ingredients

  • 100 ml de nata

  • 50 ml de llet

  • 1 all

  • 30 g de formatge parmesà

  • 1 cullerada sopera de mantega

  • Sal i pebre negre acabat de moldre

  • Tallarins o ‘fetuccini’

  • Sal

Elaboració

  1. Per preparar la salsa Alfredo, peleu l’all  i piqueu-lo molt fi. Poseu-lo a la paella amb la mantega a foc mitjà.

  2. Quan comenci a daurar-se (no deixeu que l’all es faci molt ja que amarga), afegiu la nata i la llet i salpebreu al gust. Deixeu-ho bullir durant dos o tres minuts perquè espesseixi.

  3. Ratlleu el formatge parmesà, llanceu-lo a la paella i regireu-ho tot durant un parell de minuts.

  4. Si voleu la salsa més espessa, deixeu-la més temps al foc, però si al contrari la voleu més líquida, llanceu-li una mica més de llet. L’ideal és que sigui una salsa més aviat líquida. Durant aquest procés podeu coure els tallarins (a aquesta recepta també se li poden afegir trossets de pollastre).


Espaguetis ‘al nero’ de sípia amb gambes

Estem acostumats a la pasta amb carn, però el peix i el marisc combinen a la perfecció amb aquest aliment. És molt típic de les zones de costa d’Itàlia, podreu fer-ho a casa d’una manera molt senzilla.

Notícies relacionades

Ingredients

  • 300 g d’espaguetis

  • 12 gambons

  • 2 sobres de tinta de sípia o calamar

  • 1 ceba

  • 2 alls

  • 200 ml de nata líquida per cuinar

Elaboració

  1. Podeu optar per comprar els espaguetis negres que venen als comerços o coure’ls amb dos sobres de tinta perquè quedin d’aquest color.

  2. Per elaborar la salsa, escalfeu mitja ceba picada ben fina i, quan estigui ben toveta, afegiu la tinta de calamar, un cullerot de l’aigua de coure la pasta i 200 ml de nata. Coieu 3 minuts i reserveu.

  3. En una altra paella, fregiu les gambes amb l’all fins que tinguin un color taronja intens.

  4. Incorporeu la pasta cuita i ben escorreguda i les gambes a la paella on hi ha la salsa de ceba, saltejant el conjunt perquè es barregin bé els ingredients.