Recepta
Aquest és el truc de Karlos Arguiñano per fer l’ensaladilla russa perfecta
El mediàtic xef dona la llista dels ingredients bàsics i com i quant temps cal coure’ls

La tradicional recepta d’ensaladilla russa amb patata, pastanaga, ou i tonyina amb maionesa elaborada per Karlos Arguiñano és tot un reclam, sobretot, en aquests mesos en què la calor s’intensifica.
És un plat clàssic, senzill i molt refrescant que, no obstant, té un truc perquè la seva elaboració sigui tot un èxit.
El xef de Zarauz rebel·la aquest ‘secret’ per fer una ensaladilla boníssima. Patata, pastanaga, maionesa, tonyina en conserva, olives farcides, ou dur i uns quants pèsols en conserva són els únics ingredients d’una recepta que ve de gust sempre. Tanmateix, Arguiñano explica com treballar la patata perquè l’ensaladilla russa sigui perfecta, explica directoalpaladar.
No val qualsevol patata: sempre és preferible optar per una patata nova o de varietats com kennebec, red pontiac o spunta, més adequades per bullir-les.
I no només importa el tipus de patata, sinó principalment com es cuina, i és aquí on entra la mà d’Arguiñano per preparar les seves patates i que quedin de meravella per a l’ensaladilla russa.
Notícies relacionadesEs tracta, explica el xef basc a Hogarmanía, de «posar les patates netes i amb pell a coure a foc suau en una cassola amb aigua freda». Després hi afegeix les pastanagues, pelades, i cou el conjunt uns 25 minuts. Després d’aquest temps, hi afegeix també els ous i ho deixa coure deu minuts més.
Quan tot està cuit, escorre l’aigua i deixa que es temperin les verdures i l’ou abans de tallar-ho tot en forma de dauets i afegir-ho al bol on acabarem de preparar l’amanida incorporant-hi altres ingredients com la tonyina esgrunada, les olives picades, un grapat de pèsols i maionesa al gust.
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Aldarull Un grup causa aldarulls en un tren obligant a intervenir la maquinista
- Negociacions El PSOE i Junts es reuneixen abans del debat de la qüestió de confiança
- Un 93% dels trens de la Cerdanya incompleix l'horari
- CARDIOLOGIA ¿Què són i com evitar els greixos trans, que augmenten el risc de mort un 34%?
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet