Pasta divina
Una recepta de macarrons de cardenal per dir amén
Alain Guiard (La Mundana, Santa Burg, A Restaurant) prepara així aquest platàs que serveix al Contraban i amb el qual et senyaràs

La pasta és un dels ingredients més útils a l’hora de cuinar. Fàcil de fer i encara més fàcil de menjar, és un dels productes més agraïts per la seva versatilitat.
En mans d’Alain Guiard es pot convertir en un plat excels. El xef de La Mundana, Santa Burg i A Restaurant ho demostra amb aquesta recepta de macarrons de cardenal que serveix al Contraban, a l’Hotel Wittmore. Un platàs per dir amén que suma una gran multitud de feligresos. Per això no s’atreveix a treure’ls de la carta, no sigui que l’excomuniquin.
Per a la salsa bolonyesa
Ingredients per a 4 persones
400 g de carn picada
400 g de secret ibèric
240 g de ceba de Figueres picada
40 g de pastanaga en ‘brunoise’
1 all
Mitja branca de farigola
120 g d’oli oliva suau
400 g de tomàquet triturat
400 g de fons de vedella
Sal
Pebre negre
Pebre vermell fumat
Elaboració
Saltegeu la carn picada i les verdures a foc molt fort.
Afegiu-hi la farigola, el tomàquet triturat i el fons de vedella i que faci xup-xup durant més d’una hora a foc lent.
Marqueu el secret a la paella prèviament assaonat i empolvorat amb pebre vermell fumat de La Vera.
Per a la salsa beixamel de parmesà:
Ingredients
400 g de nata que cal reduir a la meitat en un cassó a foc lent
5 g de mantega
5 g de farina
100 g de llet
40 g de parmesà ratllat
Elaboració
Feu el ‘roux’ amb la mantega i la farina, i afegiu-hi la llet fins que es faci bé la beixamel.
En una batedora, afegiu la nata reduïda i el parmesà, tritureu-ho i reserveu-ho (cal una quantitat suficient per posar-ne a la part superior dels macarrons).
Per als macarrons
Ingredients
200 g de macarrons
1,5 l d’aigua salada
Elaboració
Bulliu els macarrons i acabeu-los amb la salsa al forn durant dos minuts.
Finalització
Poseu el formatge parmesà sobre els macarrons i gratineu-los.
Abans de servir-los, afegiu-hi una mica de salsa ‘demi-glace’ per sobre, julivert picat i un rajolí d’oli d’oliva verge extra.
- Successos Els Mossos investiguen una baralla entre un home i el coronel Pedro Baños mentre firmava llibres per Sant Jordi
- Famosos El canvi radical d'Antonio Orozco després de pesar 127 quilos: "El meu metge em va dir que em podien passar cinc coses"
- Les principals cases d’apostes ja tenen un candidat favorit per ser el nou Papa
- Presentador de ‘Col·lapse’ a TV3 Ricard Ustrell farà un parèntesi en la seva carrera televisiva
- Final d’un pontificat L’ala dura del conclave augura un cisma si s’elegeix un papa continuista
- Final copa del rei Plantada històrica del Madrid a la Copa: ni entrena ni assisteix a les rodes de premsa
- Flick demana protegir els àrbitres abans de la final: "No respectar-los és no tenir fair play"
- Horari i on veure el funeral del papa Francesc per televisió
- Benestar Álvaro Bilbao, psicòleg: "Preocupar-se molt per les coses pot ser un símptoma de salut mental fràgil"
- Un mosso rescata els dos ocupants d'un cotxe després de xocar contra un mur i caure a una piscina