Pasta divina
Una recepta de macarrons de cardenal per dir amén
Alain Guiard (La Mundana, Santa Burg, A Restaurant) prepara així aquest platàs que serveix al Contraban i amb el qual et senyaràs
La pasta és un dels ingredients més útils a l’hora de cuinar. Fàcil de fer i encara més fàcil de menjar, és un dels productes més agraïts per la seva versatilitat.
En mans d’Alain Guiard es pot convertir en un plat excels. El xef de La Mundana, Santa Burg i A Restaurant ho demostra amb aquesta recepta de macarrons de cardenal que serveix al Contraban, a l’Hotel Wittmore. Un platàs per dir amén que suma una gran multitud de feligresos. Per això no s’atreveix a treure’ls de la carta, no sigui que l’excomuniquin.
Per a la salsa bolonyesa
Ingredients per a 4 persones
400 g de carn picada
400 g de secret ibèric
240 g de ceba de Figueres picada
40 g de pastanaga en ‘brunoise’
1 all
Mitja branca de farigola
120 g d’oli oliva suau
400 g de tomàquet triturat
400 g de fons de vedella
Sal
Pebre negre
Pebre vermell fumat
Elaboració
Saltegeu la carn picada i les verdures a foc molt fort.
Afegiu-hi la farigola, el tomàquet triturat i el fons de vedella i que faci xup-xup durant més d’una hora a foc lent.
Marqueu el secret a la paella prèviament assaonat i empolvorat amb pebre vermell fumat de La Vera.
Per a la salsa beixamel de parmesà:
Ingredients
400 g de nata que cal reduir a la meitat en un cassó a foc lent
5 g de mantega
5 g de farina
100 g de llet
40 g de parmesà ratllat
Elaboració
Feu el ‘roux’ amb la mantega i la farina, i afegiu-hi la llet fins que es faci bé la beixamel.
En una batedora, afegiu la nata reduïda i el parmesà, tritureu-ho i reserveu-ho (cal una quantitat suficient per posar-ne a la part superior dels macarrons).
Per als macarrons
Ingredients
200 g de macarrons
1,5 l d’aigua salada
Elaboració
Bulliu els macarrons i acabeu-los amb la salsa al forn durant dos minuts.
Finalització
Poseu el formatge parmesà sobre els macarrons i gratineu-los.
Abans de servir-los, afegiu-hi una mica de salsa ‘demi-glace’ per sobre, julivert picat i un rajolí d’oli d’oliva verge extra.
- Adelina Escandell i Quim Lázaro: "Hi ha gurus de l’educació que anomenen ganduls a nens amb problemes"
- Escacs La crisi dels pantalons texans
- Fauna Els senglars que esperen el tren de Vallvidriera
- El Periódico de la Metròpolis "Els voluntaris ens mantenen"
- L’Empenta de la força artística El talent musical català resignifica la perifèria de BCN
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Business Intelligence en e-commerce: Com les dades estan transformant el comerç digital
- Amarrats al Marítim per fer la volta al món
- LeBron, el rei que no es desgasta
- "Mai et fiïs d’algú que no riu"