Recepta lleugera
Un tàrtar de calamar divertit: amb ajoblanco de coco i llima
El restaurant Casa Xica serveix aquest plat refrescant en els menús dels jardins del Grec els dies que hi ha funció

El restaurant Casa Xica (França Xica, 20), al Poble-sec, es desdobla per unes setmanes i puja als jardins del Grec, a Montjuïc, per servir tres menús degustació sota el lema ‘Farm to table’ (el curt i el vegà costa 35 euros i el llarg, 55). Aquesta proposta, que només es pot tastar els dies que hi ha representació al Teatre Grec (5, 7, 8, 11, 12, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 22, 23, 26 i 27 de juliol), defensa el producte de proximitat amb poca intervenció als fogons.
Una de les creacions més destacades d’aquests menús és aquest refrescant plat: un tàrtar de calamar amb ajoblanco de coco i llima. Aquí tens la recepta per a quatre persones. Això sí, a casa segurament no el podràs disfrutar com al mirador del Grec, amb unes vistes de Barcelona meravelloses al capvespre.
Ingredients
2 calamars sencers nets i sense potes
300 g farina d’ametlla
100 g d’oli d’oliva
1 all
50 g de vinagre d’arròs
100 g de llet de coco
Salsa de soja
Salsa ‘mirin’
Fish Sauce
Glacejat de vinagre de Mòdena o reducció de Pedro Ximénez
Elaboració
Prepareu el marinat per als calamars amb tres parts de soja i una de ‘mirin’. Marineu els calamars durant 24 hores.
Passat el temps de marinat, traieu el calamar de dins del líquid i netegeu-lo amb un paper de cuina absorbent per deixar-lo sec.
Piqueu-lo en dauets petits, afegiu-hi una cullerada sopera d’oli d’oliva, una cullerada de cafè de ‘fish salze’, pebre negre (al gust) i la ratlladura de mitja llimona. Reserveu-ho.
Per fer l’ajoblanco incorporem la farina d’ametlla, l’all, l’oli d’oliva, el vinagre d’arròs i la llet de coco a la batedora. Tritureu-ho tot fins que quedi molt fi.
Presentació
Per muntar el plat disposem l’ajoblanco a la base, hi col·loquem al centre el tàrtar de calamar i el refresquem amb una mica de ratlladura de llimona.
El decorem amb uns punts de glacejat de Mòdena o de reducció de Pedro Ximénez.
- Habitatge El milionari José Elías opina sobre comprar o llogar el 2025: "Si guanyes 2.000 euros al mes..."
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet
- Educació L'escola 'miracle' al barri del Besòs de Barcelona: de suspendre a estar per sobre de la mitjana en català i extraescolars
- Totes les estrenes i tornades Les 10 sèries que no et pots perdre aquest febrer
- Criança El pediatre Carlos González aclareix la importància d’entendre i gestionar els desitjos infantils: «Cedir no és perdre autoritat…»
- Després les polèmiques declaracions de la 'consellera' Parlon Estigmatizar és pensar que trastorn mental és sinònim de violència
- Consells pràctics El truc casolà perquè la goma de la rentadora quedi com nova
- Nations league Espanya remunta contra Bèlgica amb dos gols en l’afegit
- EL PARTIT DE MENDIZORROtZA L’Espanyol afronta un partit amb valor doble a Vitòria