En un no res

Cinc receptes per apanyar un menjar ràpid amb una llauna de tonyina

  • Més val que tinguis sempre aquesta conserva a mà perquè amb ella podràs fer receptes ràpides, saboroses, saludables i fàcils. Vet aquí aquests exemples que et salvaran d’un conflicte

Cinc receptes per apanyar un menjar ràpid amb una llauna de tonyina
2
Es llegeix en minuts

Una llauna de tonyina no té gaire glamur. Tanmateix, ¡aquests pocs grams de peix poden donar molt de si! Aquí van cinc idees per fer miracles amb aquest fons d’armari culinari imprescindible.

1. ‘Rillettes’ de tonyina

¿Has de muntar un aperitiu en ‘last minute’? Que no s’escampi el pànic, pots preparar delicioses ‘rillettes’ de tonyina amb una mica de formatge, alfàbrega fresca i llimona. No necessites res més i ho tindràs preparat en tan sols dos minuts.

Ingredients per a 4 persones

  • 200 g de tonyina

  • 1 escalunya

  • 2 cullerades de nata espessa

  • 10 cl de nata líquida

  • 1 culleradeta de mostassa

  • 1 culleradeta de cibulet picat

  • Sal i pebre

Elaboració

  1. Aixafa bé la tonyina en un bol i afegeix-hi els altres ingredients.

  2. Salpebra al gust i serveix amb torradetes.


2. Crestes de tonyina

Una altra idea senzilla per muntar un pica-pica amb èxit o qualsevol menjar ràpid són les infal·libles crestes de tonyina. Tot el que necessites és un ‘pack’ de massa de pasta de full, ous durs, tomàquets i alguns altres ingredients que t’agradin per acompanyar la tonyina.

Ingredients per a 4 persones

  • 2 rotllos de massa de full

  • 1 ou per daurar

  • 200 g de tonyina

  • 1 pot de concetrat de tomàquet

  • Sal i pebre

  • 2 cebes

  • 2 tomàquets madurs

  • 1 pebrot vermell

  • 2 ous durs picats

  • 1 grapat d’alfàbrega

Elaboració

  1. Prepara un sofregit amb els ingredients vegetals.

  2. Afegeix la tonyina i l’ou picat.

  3. Omple les masses de pasta de full.


3. Sandvitxos d’alvocat i tonyina

Sigui per a un entrant fàcil o per a un esmorzar o berenar sans i fàcils de preparar, munta uns senzills però deliciosos entrepans d’alvocat i tonyina. Per donar-li una mica de vida a la barreja, els pots ‘tunejar’ amb una cullerada de maionesa o, seguint amb el mode ‘healthy’, afegint-hi un rajolí de suc de llimona i una mica de pebre d’Espelette.

Ingredients per a 4 persones

  • 2 alvocats madurs

  • Cibulet picat

  • 100 g de formatge fresc

  • 1 llauna de tonyina

  • El suc de mitja llimona

  • Pa tipus sandvitx

Elaboració

  1. Barreja els diferents ingredients fins a aconseguir una massa homogènia.

  2. Forma els sandvitxos.


4. Mandonguilles de tonyina

Quina meravella de sabor, textura i originalitat. Aquí t’expliquem com fer-les en un no res.

Ingredients per a 4 persones

  • 2 culleradetes de mostassa

  • 2 culleradetes de tàperes

  • 160 g de formatge Philadelfia

  • 300 g de tonyina al natural

  • Pa ratllat o panko

Elaboració

  1. Preescalfa el forn a 200 ºC.

  2. En un plat, disposa el pa rallat

  3. En un bol, barreja i aixafa bé tots els ingredients.

  4. Forma boletes que anirem arrebossant en el pa.

  5. Enforna 10 minuts fins que estiguin dauradetes.

  6. Serveix amb una amanida.


5. Brandada de tonyina

Tots coneixem la brandada de bacallà, però cal tenir en compte que aquesta recepta també funciona amb tonyina. Vegem com es fa.

Ingredients per a 4 persones

  • 800 grams de patata

  • 25 cl de llet tèbia

  • 3 alls

  • 1 grapat de julivert

  • 30 g de mantega

  • Una mica de nou moscada

  • 250 g de tonyina en oli d’oliva

  • 12 olives negres

  • Sal i pebre

Notícies relacionades

Elaboració

  1. Bull les patates i passa tot els ingredients a la batedora.

Serveix amb unes torrades o verdures crues per a ‘dipejar’.